מודאגת מאוד-עזרה בפענוח בדיקות

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• מודאגת מאוד-עזרה בפענוח בדיקות
    קרן
    16/09/2011

שלום רב,

לפני כשבוע עברתי ניתוח להחלפת שתלים לאחר חשד לדליפה.לאחר הניתוח התברר שאכן השתל דלף והחזה היה מלא בנוזלים חופשיים לא מזוהמים, ממצא שלא הודגם אפילו באולטרהסאונד שנעשה שבועיים לפני.באותו אולטרהסאונד נמצא :"מודגמות בבית השחי בלוטות לימפה עם האדרה.התמונה מתאימה לבלוטות עם סיליקון."

לפני שבוע אבחנו אצל אבי סרטן לימפומה (לא ידוע עדיין איזה סוג).

שאלתי היא: מה אני אמורה לעשות עם המידע הזה.מה זאת האדרה?הבנתי מהרופא
    המנתח שלא היה צורך להסיר את הסיליקון מהבלוטות אבל לאור הממצא הזה והסיפור של אבי-המצב הזה מדאיג מאוד.אנא תשובתך.

בעייה שניה שלי היא נקודת חן שהסרתי לא מזמן שיצאה solar lentigo - הסרתי אותה מהשורש ושוב יצאה עם אותה האבחנה.מה אני אמורה לעשות עם זה שוב?

תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מודאגת מאוד-עזרה בפענוח בדיקות - תגובה

ד''ר דני רוזין
    16/09/2011

למרות שלא ממליצים כמובן להשאיר שתלים פגומים, אין כל מידע מבוסס על כך שהסיליקון גורם איזשהו נזק או קשור לסרטן, כך שדאגותייך חסרות בסיס.
    בלוטות הלימפה פועלות כמסננת וקולטות את הסיליקון החופשי שזרם דרך הלימפה מהשד, אבל בכך למעשה ממלאות את תפקידן, וזה כלל לא קשור ללימפומה.
    המראה של הסיליקון באולטרה סאונד הוא בוהק וזו משמעות ה״האדרה״, זהו פשוט תיאור רדיולוגי של הממצא. זה מונח שמשתמשים בו בהקשרים שונים, האדרה על ידי חומר ניגוד בצילומים כמו CT או MRI יכולה לרמז על תהליך דלקתי או גידולי, זו לא הכוונה פה.
    לגבי הנבוס- הוא שפיר, אך אם צמח שוב כדאי לגשת לפלסטיקאי להסרתו מחדש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ד' רוזין

קרן
    16/09/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו