מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אבצס מוגלתי חוזר במפשעהמלכה22/09/2011
היה לי בעבר נפיחות קלה במפסעה שאותה הייתי מפוצצת לבד חשבתי אולי סתם בצעון ושמתי חיטויי כמה פעמיים יצא כמו חלב ולפעמיים גם מוגלה .לאחר מכן שוב התחיל הלכתי לרופא כרוג ועשה לי ניקוז במפסה להוצאת המוגלה במרפאה, ולאחר חודש חזר לי שוב ובגדול אבצס בגודל חצי ביצה בתוך הבגינה בצד הכאבים היו חזקים קשים מאוד עד בכי לא יכולתי ללכת או לשבת הייתי קפופה כמו זקנה וניתחו אותי בבית חולים לאחר הניתוח לא הרגשתי כלום
למחרת הלכתי הביתה כמו לא היה ,לא אמרו לי מה לקחת שום דבר חוץ מפולידין לחיטוי המקום חשבתי שזה כבר מאחורי.
עכשיו אחרי 4 חודשים שוב מתחיל לי נפיחות קלה במפסעה בקטן ויש לי כבר סיוט מהפעם האחרונה הלכתי לרופאת משפחה נתנה לי אנטיביוטיקה ל10 ימים "מוקסיויט פורטה 500 בנתיים עד לבדיקה של רופא נשים האם זה יכול לעזור או שאצטרך שוב ניקוז או ניתוח ? למה אין תרופה שגומרת עם הסיוט המפחיד הזה.מה זה הדבר הזה?
למה אין אנטיביוטיקה שגומרת עם הסיפור ממה זה נובע ממה להשמר וכוי..
המיואשת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבצס דחוף - תגובה
ד''ר דני רוזין23/09/2011יתכן וישנו מוקד כגון ציסטה של בלוטת חלב במפשעה, או ציסטה בלאביה הנקראת בארטולין. לאור דלקות חוזרות מומלץ לנתח, לאחר הרגעה על ידי אנטיביוטיקה , ולהוציא את הציסטה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לאבצס
מלכה23/09/2011הייתי כבר בניתוח להוצאת האבצס למה לא עשו כבר את העבודה עד הסוף, למה לתת לבן האדם לסבול עוד ועוד, לי נראה שכשזה בא זה פשוט לא עובר ונהפך להיות כרוני וגם הרופאים לא יודעים כבר מה לעשות. לצערי אצטרך אולי להתמודד עם זה ואולי לשרוף את המקום כמו שעשו בימיי קדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
תגובה לאבצס - תגובה
ד''ר דני רוזין24/09/2011לא צריך להתלהם ולהאשים. יש מצבים שיש להם נטייה לחזור. ולפעמים בזמן אבצס פעיל לא ניתן ולא מומלץ לעשות ניתוח גדול יותר ויסודי, אלא רק לנקז את המוגלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבצס
מלכה28/09/2011הניקוז מוכר לי אבל אי אפשר לעשות כל חודש או חודשיים. הרופאה שלי הביאה לי אנטיביוטיקה שלא התאימה לי כי אני רגישה לפניצילין ועקב זאת האנטביוטיקה גרמה לי בנוסך גם לפטריה בנרתיק הפסקתי עם האנטיביוטיקה והלכתי לרופא נשים הביא לי טיפול של קרם גינו-דקטרין 7 ואני מרגישה ששפתי הנרתיק התנפחו לי קצת איני ידעת אם זה מהאנטיביוטיקה או מהקרם מה עושים? נראה לי שגם לפניי הרגשתי משהו לא נוח.אני כבר לא זוכרת כולי מבולבלת כבר, תודה אם תוכלו לעזור .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבצס - תגובה
ד''ר דני רוזין30/09/2011לרגישות לפניצילין אין קשר לפטריה.
לא ברור למה קשורה ההתנפחות, אבל אם זה לא יחלוף ימים הקרובים יש לחזור לרופאת הנשים.
לגבי האבצס- לאחר שירגע צריך לשקול אם יש מקום לניתוח רחב יותר, להסיר את המוקד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבצס
נטלי30/09/2011נאמר לי מהרופא נשים שפטריה באה או יכולה לבוא עקב לקיחת אנטיביוטיקה מה הקשר? ולמי אני פונה בקשר לאבצס במפסעה האם יש רופא מומחה טוב שיפתור לי כבר את ההליך הבעיתי החוזר הזה זה מאוד מציק במפסעה מגרד כואב קצת לא נוח ללכת עם מכנס אפילו עם תחתונים קשה למרות שהוא נעשה קטן יותר ומרוכז יותר,פוחדת שלא יתפשט לממדים גדולים כמו בעבר ויצא לי מהנרתיק. תודה וחג שמח.
אבצס - תגובה
ד''ר דני רוזין30/09/2011בהחלט קיים קשר בין אנטיביוטיקה לפטרת- אך לא בגלל ״רגישות״ (אלרגיה) אלא כי האנטיביוטיקה מחסלת את החיידקים הטבעיים (ה״טובים״) בנרתיק ומאפשרת לפטריות לשגשג.
כדאי לפנות לכירורג כעת כשהתהליך רגוע, ולשקול ניתוח קטן לכריתת הציסטה שמזדהמת שוב ושוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבצס
נטלי02/10/2011ד"ר דני
כמו שאמרת, הייתי אצל רופא נשים והוא אמר לי שצריך להוציא את הציסטה מבלוטת החלב אכן זה כך וככה זה לא יחזור.
זה מצריך ניתוח יותר רחב של הציסטה ולא רק ניקוז כמו שעשו לי בעבר ,שאלתי היא האם זה בהרדמה מלאה וכמה זמן ההחלמה,והאם אין מצב שזה יחזור שוב לפחות באותו מקום במפסעה ,וממה מופיעה הציסטה ? סליחה על מכלול השאלות.
שתהיה לך שנה טובה ושנה ושנשמע רק דברים טובים ב"ה
תודה רבה לך על הסובלנות מכל הלב ושירבו כמותך.
עכשיו אני רגועה יותר :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבצס - תגובה
ד''ר דני רוזין03/10/2011ניתן בהרדמה כללית או מקומית.
החלמה של מספר ימים.
הסיכוי שיחזור הוא נמוך- אבל לא 0...ֿ
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר דני
נטלי11/10/2011טוב עשיתי ניקוז של המוגלה במפסעה שהיה בגודל של 1 ס"מ בבית חולים במיון בלניאדו ולצערי הרגשתי הכל, הכאב היה עצום ועשו לי זריקה לפניי הכל היה כזה מהיר אנני יודעת למה.כנראה הרופא היה מת מעייפות. אותו רופא במיון השאיר אותי עם טראומה לפעם הבאה אם תבוא למה לא השפיעה הזריקה אני פשוט העפתי לו את היד מה זה הדבר הזה? לחתוך ככה בבשר החיי עמדתי להקיא מרוב כאב אני בהלם כמה ימים. ככה עושים ניקוז למוגלה לא מחכים שהזריקה תשפיע לאן הגענו הרופאים כנראה איבדו צלם אנוש נהפכו לחיות אדם ללא רגש ? למה המקום לא נרדם והייתי צריכה לצעוק כאילו הייתה זאת לידה למה? .רוסי חסר לב לא היה לו שום לחץ מבחוץ ,חשבתי שאני בגרמניה בשואה שעשו שם נסויים וניתוחים אלוהים ישמור היה עדיף למות מאשר ליפול לידיים שלו שאלתי אליך האם היה ניתן לעשות ניקוז וחתך מבלי להרגיש? .האם כסף מתחת לשולחן היה מפחית את הכאב אך זה הולך היום ? האם כל הרופאים היו מתנהגים בפזיזות שכזאת ישר אחרי זריקה חותכים...האם יש רופאים עם רגש בכרוג? ואולי האם עדיף למות ולא לעשות את הניתוח או הניקוז במפסעה בפעם הבאה .מה אתה אומר דני? בהלם.
לד"ר דני - תגובה
ד''ר דני רוזין11/10/2011לא ברור לי למה בחרת ללכת למיון לניקוז מוגלה ולא לפנות באופן מסודר לכירורג שיתאם לך ניתוח יותר יסודי להסרת הציסטה.
מצטער על החוויה השלילית שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבצס
נטלי12/10/2011הלכתי לרופא כרוג בקופת חולים והוא רצה לעשות לי את זה במרפאה שלו בקופת חולים ,ומאחר ועברתי כבר אצלו ניקוז ושוב חזר לי לאחר חודש ביקשתי לגשת לבית חולים בתיקוה ששם יאשפזו אותי ויוציאו לי את הציסטה קיבלתי מהכירוג שלי הפניה לבית חולים לניאדו ונאמר לי שם שבשביל דבר כזה הייתי יכולה לעשות את זה בקופה , ובשביל להוציא את הציסטה אני צריכה או להיות נקיה מהמוגלה או שזה יתנפח עוד, האמן לי שאני כבר לא מבינה את הרפואה הזאת כשבן אדם סובל הוא כבר לא מבין כלום.האבצס היה בגודל של ס"מ אולי אתה יכול לאמר לי מה הייתי אמורה לעשות? והאם הייתי צריכה ככה לסבול אחרי זריקה? תודה דני.
אבצס - תגובה
ד''ר דני רוזין12/10/2011לא בטוח שיש לי תשובה טובה.
מקווה שהאיזור ירגע ולא יתלקח שוב.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבצס
נטלי12/10/2011נאמר לי בבית החולים שאי אפשר להוציא את הציסטה. למה אנני יודעת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבצס חוזר וחוזר וחוזר....
מיכל18/05/2014לא שמתי לב ממתי ההודעה
לאור המהלך שאת מתארת-ממליצה- חפשי רופא פרטי. מהטובים שיש . תשלמי . ותסגרי עניין.
אפילו אם זו פרוצדורה שקטנה עליו ....
תסבירי ותתחנני על נפשך
הרפואה הציבורית בנויה על מזל. נפלת ל האדם\הצוות הנכון הרווחת
לא...אכלת אותה וזה ממש אבל ממש לא חשוב איזה בי"ח או מרפאה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אבצס - תגובה
ד''ר דני רוזין18/05/2014עם כל הצער- לעתים מה שמיכל מתארת אכן נכון, וכדאי להיוועץ ברופא אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול אפקטיבי באבסס
מירי04/04/2015בלי ניתוח ע"י טיפות העלימו לי
דר גורל יבגניה מירושלים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך נקראות הטיפות בבקשה?
אחת24/10/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעם אותה בעיה בדיוק
אסתי24/07/2014לצערנו הרופאים לא עושים את העבודה עד הסוף יש לי בדיוק את אותה הבעיה מתחיל במפסעה ובסוף זה בא בנרטיק פנימה שסה כאבי תופת עדיף למות ולא לסבול אני כל כך מבינה אותך אבל הרופאים עושים מה שבא להם. נראה לי עדיף לשרוף באמת פעם אחת ולתמיד אצלי זו כבר הפעם הרביעית פעמים רבות פיצצתי לבד ודמתי חיטויי ושוב שוב חזר עשיתי בקליניקה כאבי תופת למי זה איכפת למה לא מרגימים לעזזל ככה בבשר החיי שזה סיוט לכל החיים. חשבתי שכאן זה נגמר אבל ממש לא שבועיים אחרי זה שוב אמרתי רק בבית חולים לניאדו עשה לי אחד בלי הרדמה עשה לי זריקה מקומית והרגשתי הכל מה זה אנחנו חיות אין רגישות לעזזל למה לא מרדימים זה כאבי תופת אבל את מי זה מעניין עוד שבועיים תחזרי שוב מה לכאב ולתופת אני מבקשת מהרופאים בבקשה תלכו עם זה עד הסוף אי אפשר לישון לשבת לעמוד רחמנות על גוף האישה חייבים לנתח בהרדמה מצידי כללית זה בילתי נסבל בקיצור מבינה אותך לחלוטין זה בגלל שהם לא מוציאים עד השורש הכל פרווזורי עוד 2500 עבור חתך במפסעה או ניתוח אפילו מרדים אין כאילו היינו בהמות. הכל עניין של כסף נכון ד"ר? ככה נאמר לי מרופא שהלכתי לייעוץ שהמנתחים לא עושים עבודה עד הסוף לצערי כמה טיפים תפסיקי לגלח לחלוטין ותלבשי תחתונים מכותנה .הכי חשוב לא לגלח בכלל.גם אם הרגשת טוב שנה שנתיים תיזהרי זה חוזר שוב. מה דעתך ד"ר יש לך פיתרון נורמלי לזה? תודה.
עם אותה בעיה בדיוק - תגובה
ד''ר דני רוזין24/07/2014זה פורום מקצועי שמטרתו לנסות לעזור ולא פורום להשתלחויות, השמצות ונאצות. מטופלים רבים חושבים שהמחלה שלהם היא באשמת הרופא.
פירסום נוסף דומה ימחק לאלתר, הוא לא מכבד את הפורום ולא תורם דבר לעזרת השואלת הראשונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבין את הכאב והסבל בהליך
מיכאל23/03/2015גם לי נקזו בלניאדו, רופא ערבי
נתן זריקה מיד התחיל לחתוך וכו, גם אני צעקתי בשלב מסוים
לא מבין איך לא נותנים חומר הרדמה סביר, חובבנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפסס באספקט האחורי של הברך
ענת01/03/2016ד"ר שלום, כבר עברתי 4 ניתוחים באפסס מאחורי הברך וזה חוזר ונישנה.מה ניתן לעשות? נאמר שיש גוף שמייצר אפססי זה הגיוני?
אפסס באספקט האחורי של הברך - תגובה
ד''ר דני רוזין02/03/2016יתכן ויש שם מוקד שמעולם לא הוסר במלואו, כמו ציסטה של בלוטת חלב. אם זה המקומות שונים בגוף אז לעתים יש נשאות של חידק מסויים ונותנים טיפול לחסל אותו.
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)