לד"ר רוזין-כאבי בטן + נפיחות-דחוף

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• לד"ר רוזין-כאבי בטן + נפיחות-דחוף
    דגנית
    15/10/2011

לד"ר רוזין,
    תודה לך על המענה המהיר עד עתה לרוב שאלותיי. אני מקווה שאתה זוכר את המקרה שלי. (שלחתי לך הרבה הודעות).
    מאתמול (יום ו') יש לי כאבים בצד השמאלי של הבטן, ומזה יומיים אין לי בכלל פעולת מעיים ואפילו לא תחושה. כמו כן שמתי לב לנפיחות לא רגילה של הבטן (כמו הריון). מאז האשפוז אני מקפידה על כלכלה רכה ולא "כבדה" מדי, שותה 8 כוסות מים ביום, לוקחת 2 כפות של פשתן טחון עם מוצרי חלב, וגם 6 כמוסות פסיליום 500 מ"ג כל יום. קשה לי לאכול הרבה, כי אז אני מרגישה מלאות. באחת ההודעות אף כתבתי לך ש- MRI לא הדגים כלל את המעי ואת הממצאים שהיו לידו/מסביבו, וזה מה שמדאיג אותי יותר.
    כעת יש לי כאבים, כמו התכווצות/ציר, ומטרידה אותי העצירות. כמו כן, כל הבירור בענייני הועבר לרופאה מומחית, ויהיה לי קשר איתה רק אחרי החג. מקווה שתוכל לעזור לי.
    שאלותיי :
    1. מה לעשות בינתיים ? האם לפנות למיון / לרופאת המשפחה ?
    2. מה יכולה להיות הסיבה לכאבי בטן רצופים ובטן נפוחה ?
    3. חברה לעבודה אמרה לי שכאבי הבטן הם פסיכולגיים וזה הכל בדמיון, האם המקרה שלי הוא מעי רגיז ? מהם התסמינים של מעי רגיז ?
    4. מדוע MRI לא הדגים בכלל את המעי ?
    5. האם אפשרי לנסות להשתמש במשלשלים ?
    אודה על תשובותיך בהקדם. וסליחה מראש על ההטרדה.
    דגנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לד"ר רוזין-כאבי בטן + נפיחות-דחוף - תגובה

ד''ר דני רוזין
    15/10/2011

זוכר...
    1. לא נשמע שצריך לרוץ למיון, עצירות של יומיים זה לא מצב דחוף. חכי למומחית, אלא אם תהיה החמרה בימים הקרובים.
    2. יש הרבה סיבות, זו בדיוק מהות הבירור שאת עוברת
    3. יכול להיות- אבל ץריך בכל מקרה השלמת בירור לפני שמכריזים על כאבי בטן כמעי רגיז
    4. MRI מדגים מעי רק אם מכוונים את הבדיקה בהתאם, על סמך הפניה ל-MRI מעיים. אם לא מבקשים במיוחד אז זה לא מבוצע.
    5. כן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו