מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- כאבי בטן ממושכים ללא אבחנהענבל23/10/2011
שלום, הנני בחורה בת 24. במשך השלושה חודשים האחרונים סובלת מכאבי בטן חזקים מאוד וירידה משמעותית במשקל(7 קילו).
אושפזתי מס פעמים במהלך תקופה זו עקב הכאבים החזקים. עברתי בירור מקיף: קולנוסקופיה- מצאה מוקדי דלקת לא ספציפית
US- נמצאו נוזלים בכמות בינונית בין פתולי המעיים.
CT- הדגים כבד מעט מוגדל.
בנוסף סובלת רוב הזמן מעצירות, בטן נפוחה מאוד, ודימום מועט בזמן יציאה.
(עברתי אפילו בירור לשלילת FMF ופורפיריה)
שאלתי היא כזו:
הרופאים כרגע לא הגיעו לאבחנה... אני סובלת מאוד ולא מתפקדת בכלל כבר כמה חודשים. הבנתי שניתן לעשות ניתוח לפרוסקופי על מנת לאבחן מצבים כאלו.
בשלב זה אני מאוד רוצה לבצע זאת. למי עליי לפנות בנוגע לכך? האם אתה חושב שיש סיכוי שמישהו יסכים לזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
כאבי בטן ממושכים ללא אבחנה - תגובה
ד''ר דני רוזין23/10/2011לפרוסקופיה עשויה לעזור באבחנה, אך עלולה גם לא לקדם אותה כלל.
במצבים כאלה של תופעות מתמשכות ללא הסבר לפרוסקופיה היא אכן אופציה, ואם הרופא המטפל שלך (מיהו כרגע? גסטרואנטרולוג?) יפנה אותך אני סבור שכירורג עם מיומנות לפרוסקופית יסכים לבצע זאת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאב ללא הסבר- המשך
ענבל23/10/2011אכן. מטופלת אצל גסטרו. אולם הןא אינו סבור שעליי להגיע לקיצוניות ניתוחית.
יש אפשרות לפנות לכירוג במקרה זה באופן פרטי?
אם כן, אשמח להמלצות.
מה אפשר לזהות בניתוח שלא ניתן בבדיקות הדמייה?
אגב, תודה על התשובה המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כאב ללא הסבר- המשך - תגובה
ד''ר דני רוזין23/10/2011אפשר כמובן לפנות לכירורג. ניתן עקרונית גם דרך הקופה (או פרטי).
אפשר לעתים למצוא סמני דלקת, הדבקויות, אפילו פיזור של גידול שלא נראה בהדמיה (לא שאני חושב שזו הבעיה) וניתן לקחת דגימות לבדיקה פתולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)