בלוטות בסמוך לצקום

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• בלוטות בסמוך לצקום
    אור
    08/02/2012

לד"ר שלום!

אני בת 53, מעשנת, נשלחתי לבצע ct מאחר והיו לי כאבי בטן חדים לעיתים. בct נמצא בבטן ימנית בסמוך לצקום מודגמת אדנופתיה מזנטריאלית קלה עם בלוטות בגודל עד 9 מ"מ, בסונר כליות הדגים aml בגודל 6 מ"מ בכיליה שמאלית. כמו כן ביצעתי גם ct חזה ונמצא בlll נגע קוויטרי בלתי סדיר בגודל 14 מ"מ. אני מודאגת מכל הממצאים ומבקשת לדעת איזה בדיקות אני צריכה עוד לעשות? והאם אפשר להסביר לי בצורה פשוטה מה קורה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטות בסמוך לצקום

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלוטות בסמוך לצקום - תגובה

ד''ר דני רוזין
    09/02/2012

אף אחד מהממצאים אינו נשמע מדאיג.
    קשרי לימפה מעט מוגדלים סמוך למעי יכולים לנבוע ממיגוון סיבות, רובן חסרות חשיבות, אך כדי להיות בטוחים ניתן לעקוב ולראות אם אין גדילה נוספת (למשל אולטרה סאונד עוד מס' שבועות).
    אנגיומיוליפומה קטנה בכליה היא שפירה וחסרת משמעות.
    נגע קוויטרי מעלה אינטואיטיבית אבחנה של שחפת אבל הסיכוי לכך נמוך מאד, ממליץ להתייעץ עם רופא ריאות.
    הממצאים אינם מסבירים את כאבי הבטן, ויש אולי צורך להמשיך בירור (קולונוסקופיה, גסטרוסקופיה- להחלטת הרופא המטפל או גסטרואנטרולוג)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו