מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מודאגעזרה...26/02/2012
שלום ד"ר רוזין!
אני אציג את עצמי בקצרה...
שמי משה, אני בן 27 מבאר שבע....
לפני חודש עשיתי אולטרה סאונד בבית שחי ימין....בגלל כאבים לסירוגין שהציקו לי וזה התוצאות :
"בבת שחי ימין מצד ימין הודגמו מספר בלוטות בודדות עד באורך כ 2 ס"מ עם מרקם שומני ווסקולריזציה מרכזית.
פרט לכך, אין עדות לתהליכים דלקתייים או קולקציות באזור הנ"ל."
הלכתי לרופא המשפחה שלי והוא בפירוש אמר שאומנם זה טיפה נפוח אך התוצאות בגדול בסדר ואין סיבה לחשוש....
יש לצייין שאחרי הצילום לא היו כאבים ונפיחות בכלל אלא שהכאבים לסירוגין חזרו לפני ימים אחדים...אני פשוט מת מפחד...תוכל לומר לי בבקשה בשפה פשוטה יותר מה התוצאות אומרות..?? ומה אפשר לעשות בנידון?
מודה לך על העזרה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מודאג - תגובה
ד''ר דני רוזין26/02/2012מדובר במספר קשרי לימפה בבית השחי שהם מעט מוגדלים, אך המבנה הפנימי שלהם על פי המראה באולטרה סאונד הוא תקין.
לרוב מדובר בבלוטות "תגובתיות", כאלו שלמעשה ממלאות את התפקיד שלהם במערכת החיסון בגוף, וגדלות קצת בתגובה לתהליך דלקתי- זה גם מה שגורם לתחושת הכאב. מקדם החשד שמדובר בגידול הוא נמוך מאד, ולכן במצבים כאלה לרוב עוקבים לראות מה קורה עם הגודל (והכאבים) לאורך מספר שבועות או חודשים ספורים. בטווח של 2-3 חודשים אפשר לחזור על אולטרה סאונד אם לא היתה נסיגה של הנפיחות בינתיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאג
עזרה27/02/2012תודה רבה ד"ר...
אתה לא מבין כמה עזרת לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת לד"ר רוזין
עזרה...31/03/2012ד"ר רוזין שלום!
בהמשך לשאלתי הראשונה דאז ששאלתי אותך, אני ברשותך חייב לשאול שאלה נוספת...
קודם כל אני שוב מודה לך על התשובה, מאוד עזרת לי.
דבר שני, הייתי אצל הכירורג לפני כ4 שבועות לערך עם התשובה של הבדיקת US
(התשובה אותה כתבתי לך אותה אז בשאלה ששאלתי אותך )
הוא אמר לי כנראה הייתה לי דלקת בבית שחי שמאל מה שגרם לנפיחות של בלוטות הלימפה ושסך הכל הבדיקות הם בסדר.
עכשיו , מה שקורה זה שיש שבועות שלמים שאין כאבים ואין נפיחות ויש ימים שיש נפיחות וכאבים מציקים כאלו...
יכול להיות שזו דלקת באה והולכת?
אני מודה לך מאוד על תשובתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה נוספת לד"ר רוזין - תגובה
ד''ר דני רוזין31/03/2012בהחלט יכול להיות, עצם העובדה שזה מחזורי ונסוג כל פעם תומך בגרוי כלשהו של הבלוטות, ולא בתהליך גידולי אם זה חוזר פעם פעמיים זה סביר, אך אם מלווה לתקופה ארוכה יותר כדאי אולי לבדוק- לא אצל כירורג אלא דוקא אצל רופא פנימי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עזרה...31/03/2012תודה רבה על הענות המהירה ד"ר...!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביהור לגבי הענייין
עזרה...01/04/2012ד"ר, ברשותך אני רוצה רגע לחדד את הענייין....ואני מתנצל על ההצקות..
בהמשך לדבריי, לצורך הענייין שבוע שעבר, כל השבוע לא חוויתי כאב אך אתמול הכאב והנפיחות חזרה...זה עדיין תומך במה שאמרת ? כלומר, בעניין של הדלקת??
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ביהור לגבי הענייין - תגובה
ד''ר דני רוזין02/04/2012כן. תמשיך לעקוב בינתיים ותראה מה מתפתח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עזרה...02/04/2012המון תודה ד"ר!!
עזרת לי מאוד!
המשך ערב נעים.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאג
עזרה...05/04/2012ד"ר רוזין שלום,
ברשותך אני מאוד רוצה להודות לך באופן אישי על תשובותיך לשאלות שלי כאן בפורום עד כה, זה עוזר לי המון....
בהמשך לשאלות ששאלתי אותך עד כה, יש לי שאלה נוספת ...
השאלות שלי עד כה ששאלתי אותך , התרכזו בעניין שאמרת לי שיש דלקת בבית שחי ימין לכן הבלוטות מתנפחות וכואבות וזה חוזר ונסוג כל הזמן...
השאלה שלי היא כזאת:
באמצע דצמבר לערך, הלכתי לעשות 2 בדיקות US בהפרש של חודש אחד מהשני בבית שחי שמאל בעקבות כאבים ונפיחות. תוצאות הבדיקה היו כך:
בבדיקה הראשונה: "הודגמה בלוטת לימפה קטנה כ7 מ"מ בבית השחי, פרט לכך, לא הודגם ממצא סונרי פתולוגי".
בבדיקה השנייה (בבית חולים סורוקה): "פרט לבלוטת לימפה תקינה בגודל של 0.7 ס"מ אין מה לציין".
תקופה ארוכה לא הייתה נפיחות וכאבים בבית שחי שמאל ולפעמים כמו במקרה של בית שחי ימין, הכאב הולך ובא....
כלומר שכואב בבית שחי ימין, לא כואב בבית שחי ימין....כמו משחק כזה בא והולך...
יכול להיות שיש דלקת בשני בתי השחי במקביל שגורם לכאב ולנפיחות ללכת ולחזור כל פעם?!
סליחה על האורך והמון תודה על התשובה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מודאג - תגובה
ד''ר דני רוזין05/04/2012בלוטה של 7 מ"מ היא תקינה. אם זו תוצאת האולטרה סאונד בזמן כאבים ונפיחות הרי שלא מדובר בהגדלת קשרי לימפה, יתכן והנפיחות היא שטחית ברמת העור או תת עור (זקיקי שיער, בלוטות חלב או בלוטות זיעה). על זה כדאי להתייעץ עם רופא עור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאג
עזרה...05/04/2012תודה על התשובה ד"ר...
אם הבנתי אותך נכון, למרות שהאולטרה סאונד האחרון נעשה באמצע דצמבר (אני כרגע מדבר רק על בית שחי שמאל).ואנחנו כרגע בתחילת חודש אפריל..יכול להיות שהסיבה לכך שהנפיחות והכאב שמדי פעם קורה זה בגלל כל מיני בעיות בבלוטת החלב או בלוטת הזיעה ולא דווקא איזו דלקת שגורמת לבלוטת לימפה להתנפח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מודאג - תגובה
ד''ר דני רוזין05/04/2012כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
שאלה09/04/2012היי ד"ר, מועדים לשמחה.
בהמשך לתשובות שקיבלתי ממך לשאלות שלי כאן בפורום , אני רוצה ברשותך לשאלה שעלתה לי בראש:
שדיברתי איתך על העובדהה שכנראה שיש דלקת בבית שחי ימין שבתגובה לכך בלוטות לימפה התגובתיות קצת מתנפחות וכואבות..רשמת לי על פי התשובה של הUS שזה לא תומך בתהליך גידולי ושמקדם החשד לגידול הוא מאוד נמוך.....
ואני שואל..מה כן תומך בתהליך גידולי?..
תודה,
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עזרה - תגובה
ד''ר דני רוזין10/04/2012האולטרהסאונד יכול להבחין במבנה הפנימי של הבלוטה, ולראות אם הוא תקין או שיש בתוכה הסננה של רקמה לא תקינה. זה כמובן לא אמין ןמדוייק כמו בדיקה פתולוגית, אבל בהחלט יכול לכוון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
שאלה10/04/2012אוקייי....תודה ד"ר..!!
.ואגב, שהמלצת לי ללכת לרופא פנימי ולא לכירורג עקב כאב הולך ובא בבית שחי בצד ימין (עקב דלקת שגורמת לבלוטות לימפה להתנפח ולכאוב)......לאיזה רופא פנימי אמורים לפנות במקרה זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לד"ר רוזין
שאלה16/04/2012היי ד"ר,
בהמשך לשאלתי...תוכל בבקשה להגיד לי לאיזה רופא פנימי אני אמור לפנות?
תודה
משה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלה לד"ר רוזין - תגובה
ד''ר דני רוזין17/04/2012רופא פנימי הוא רופא מומחה למחלות פנימיות, זה מה שאתה צריך, אבל איני מפנה פה אישית לרופא כזה או אחר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)