מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אפנדציטיס מתמשךזואי25/03/2012
שלום,
אבי, בן 75, במצב כללי סביר בד"כ, (חוץ מלחץ דם גבוה מטופל בכדורים, ומאוזן), התאשפז לפני כחודש וחצי בבי"ח עקב כאבים בבטן (לא היסטריים) וחום נמוך. באולטראסאונד שעשה מחוץ לביה"ח אובחן אפנדציטיס. כשהגיע לביה"ח, אמרו לו, לאחר CT, שמדובר בדלקת בתוספתן, אך התוספתן התחיל לדלוף לחלל הבטן, ולכן לא ניתן לנתח. הוא טופל באנטיביוטיקה דרך הוריד במשך כ-5 ימים, ולאחר מכן שוחרר לביתו להמשך טיפול אנטיביוטי בכדורים. מצבו הוטב. היום הוא היה אמור לעבור קולונסקופיה כדי להעריך את החלמתו, אך אושפז שוב ביום שישי עקב כאבים חוזרים בבטנו. לאחר CT נתברר כי שוב התוספתן מודלק, לטענתם באותו מקום. כעת מאושפז ומטופל באנטיביוטיקה. הרופאים טוענים כי ניתן יהיה לנתח רק לאחר שתעלם הדלקת, ואז יהיה ניתן לבצע ניתוח אפנדציטיס פשוט, לאחר קולונסקופיה. שאלתי היא, האם הטיפול האנטיביוטי במצב כזה של דלקת חוזרת הינו מספק, או שישנו איזשהו טיפול חלופי נוסף שניתן לתת לו? מה קורה אם הדלקת אינה עוברת לחלוטין? האם ניתן בכל זאת לנתח? הרי מסוכן להשאיר תוספתן מודלק בבטן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אפנדציטיס מתמשך - תגובה
ד''ר דני רוזין25/03/2012בד״כ מטפלים שוב באנטיביוטיקה, ואם יש הצטברות מוגלה ניתן לנקז את האבצס בשאיבה. לנתח במצב כזה יכול להיות קשה ויותר מסוכן עם יותר סיבוכים. רק לעתים רחוקות כשאין שום תגובה לטיפול נאלצים לנתח, אבל רצוי שלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)





.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

