ערכי T3 ו-T4 תקינים אבל TSH גבוה

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום
 
  • ערכי T3 ו-T4 תקינים אבל TSH גבוה
    מיכל
    06/07/2012

    שלום, אני בת 28. היום ביצעתי בדיקות דם והתוצאה היא TSH-5.88, T3-5.2, T4-15.2.ערכי T3 ו-T4 תקינים אבל TSH גבוה.
    האם יש צורך בבירור? קראתי דברים מפחדים באינטרנט, שחס וחלילה ממצאים אלו של הפרעה ביצור ההורמון TSH יכולים להעיד על גידול בבלוטת יותרת המוח.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • ערכי T3 ו-T4 תקינים אבל TSH גבוה - תגובה

    ד''ר דני רוזין
    06/07/2012

    קשה להתמודד עם הפחדים שהאינטרנט מכניס- כל דבר הוא גידול...
    אין פה שום סיבה לדאגה, ואין פה "הפרעה" ביצור TSH, הוא מעט מוגבר כדי להפעיל את הבלוטה, שכנראה עובדת קצת פחות מהצפוי אז צריכה יותר גרוי. מצבים כאלה נקראים "תת-פעילות תת-קלינית"- יש ירידה מסויימת בפעילות הבלוטה, אבל בזכות רמות TSH מוגברות היא מצליחה לשמור על ערכי הורמונים תקינים בדם, ולכן אין לזה שום ביטוי קליני ואין צורך בשום טיפול.
    מצד שני כן מומלץ להגיע לאנדוקרינולוג לצורך מעקב, לעתים לאורך זמן יש הידרדרות תיפקוד בלוטת התריס ואז יש צורך להתחיל טיפול בכדורים.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו