גוש שומני

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• גוש שומני
    אלכס
    19/07/2012

שלום, יש לי גוש שומני תת עורי ללא זרימה בתוכו בגודל 11X3 מ"מ בבסיס הצוואר מצד ימין שאובחן גם ע"י האולטטראסאונד. הבנתי שבמקום הזה יכולים להיות שני סוגים של גוש שומני. אחד - כל הגוש נמצא בתוך השקיק כדורי ולכן ניתן להוציא אותו עם סיכוי טוב שהוא לא יגדל שוב. שני - הגוש מורכב מהרבה כדוריות ולכן אם מוצאים את הגוש אז סיכוי גדול שהוא יגדל שוב. רציתי לשאול - האם יש בדיקה שיכולה לזהות מאיזה סוג הגוש? למשל, האם בדיקת MRI יכולה לזהות מאיזה משני הסוגים הגוש? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גוש שומני

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גוש שומני - תגובה

ד''ר דני רוזין
    19/07/2012

נשמע קצת מוגזם לבצע MRI בשביל גושיש של 3 מ״מ בעובי. האם הוא מפריע? בולט?
    אם לא אז מעקב קליני (בדיקת רופא) או בעזרת אולטרה-סאונד בהחלט מספיקים.
    ואם זה באמת מפריע אז אפשר להסיר אותו וזה לא ממש משנה איזה ״סוג״.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

אלכס
    21/07/2012

זה לא כל כך מפריע, אבל אני מרגיש בליטה כאשר מעביר את היד על האזור, וזאת הרגשה לא הכי נעימה. אם הייתי יכול לברר שזה מהסוג עם סיכוי קטן לגדול שוב אחרי ניתוח אז הייתי שוקל ניתוח. לעומת זאת אם הייתי יודע שזה מהסוג שסיכוי גדול לגדול שוב אחרי ניתוח אז לא הייתי בוחר בניתוח. לכן שאלתי לגבי אפשרות לדעת מאיזה סוג זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו