שיטות ניתוח בבקע טבורי

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• שיטות ניתוח בבקע טבורי
    אריק
    18/08/2012

יש לי בקע טבורי (לא כלוא) אני בן 68 מעט שמן באזור הבטן ורציתי לדעת מהי שיטת הניתוח המועדפת -פתיחת דופן הבטן ,או בשיטת הלפרסקופיה? רציתי לשאול גם ,משך האישפוז באסותא והאם יתכנו סיבוכים לאחר האשפוז.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שיטות ניתוח בבקע טבורי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיטות ניתוח בבקע טבורי - תגובה

ד''ר דני רוזין
    18/08/2012

התיקון מבוסס על רשת. שתי הטכניקות הקיימות הן הכנסת הרשת דרך חתך באיזור הטבור או באמצעות לפרוסקופיה.
    אני לרוב ממליץ על הניתוח עם חתך, כי גודלו דומה לחתך הלפרוסקופי, מיקום הרשת הדופן הבטן ולא המגע עם המעיים, וההחלמה היא פשוטה וקלה- לעתים אפילו יותר מלפרוסקופיה.
    למקרים מסויימים כמו בקע חוזר או בקע גדול יותר או מספר בקעים סמוכים- אני ממליץ על לפרוסקופיה שנותנת פיתרון טוב יותר.
    משך האישפוז קצר- לרוב לילה אחד.
    הסיבוכים העיקריים הם דמם באיזור הניתוח שלרוב נעצר ונספג ללא צורך בטיפול, וזיהום שמצריך טיפול אנטיביוטי, ברוב המקרים זה מסתדר ורק לעתים נדירות מוביל לזיהום עקשני שמחייב הוצאת הרשת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו