מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ממוגרפיהנטע03/09/2012
שלום,
הייתי אתמול אצל כירוג שד ומאחר והוא לא ענה לי על שאולתי, אשמח אם תוכלו לעזור לי.
אני בת 39, עברתי בעבר 2 הריונות,
אחד כתוצאה מהזרעה עם מינון מאד נמוך של גונאל F (המינימום 75).
והשני לאחר 2 הזרעות, שוב עם המינון הנמוך ביותר.
כעת אני מתכננת הריון שלישי, גם הוא בהזרעה.
רופא הפריון שלח אותי לבדיקת שד, הכירוג עוד לפני שבדק אותי, אמר שהוא רוצה שאעשה ממוגרפיה. חשוב לי לציין אין לי היסטוריה של מחלה זו במשפחה, ואני רק בת 39.
כמו כן, אני עדין מניקה את בני ולכן רופא הפריון החליט לעשות לי הזרעה בלי הזרקת הורמונים כדי שלא אצטרך להפסיק להניק.
בשביל ממוגרפיה, אני מבינה שצריך להפסיק להניק ואני לא רוצה להפסיק עדין.
כמו כן, חשוב לי להדגיש, לאחר מכן הוא בדק אותי וראה שאין שום ממצא פתלוגי ובכל זאת שלח אותי.
קראתי באינטרנט שחבל סתם ללכת לבדיקה הזו כי יש קרינה, אני מרגישה שהוא סתם שלח אותי, ואם אצטרך ללכת לבדיקה הזו, אצטרך להפסיק להניק, אז זה יקח עוד המון זמן וזה סתם מעכב אותי לגבי ההריון השלישי שמאד דחוף לי בגלל גילי.
האם כדאי לראות רופא אחר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממוגרפיה - תגובה
ד''ר דני רוזין03/09/2012יש פה כמה נקודות:
1. האם בכלל צריך ממוגרפיה?
הגיל המקובל לתחילת בדיקות סקירה הוא 40, אם אין גורמי סיכון מיוחדים. פה זו לא בדיוק בדיקת סקירה, אלא בדיקה לקראת טיפול הורמונלי- גם אם במינון נמוך: אם יש ממצא (ויש גם גידולים בגיל כזה) הטיפול ההורמונלי אסור. כך שזו לא טעות לבצע ממוגרפיה, והחשש מקרינה לגמרי מוגזם.
2. הפסקת הנקה?- אין צורך. נכון שהשד גדוש יותר והבדיקה אולי לא אופטימלית, אבל במכונות הדיגיטליות המודרניות עדיין ניתן להבחין בפרטים גם במצב זה, וזו לא סיבה להפסיק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם לא צריך להפסיק להניק, אין בעיה
נטע03/09/2012עניתי לי- תודה רבה
אלך לבדיקה אם לא צריך להפסיק להניק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)