ממוגרפיה

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• ממוגרפיה
    נטע
    03/09/2012

שלום,
    הייתי אתמול אצל כירוג שד ומאחר והוא לא ענה לי על שאולתי, אשמח אם תוכלו לעזור לי.
    אני בת 39, עברתי בעבר 2 הריונות,
    אחד כתוצאה מהזרעה עם מינון מאד נמוך של גונאל F (המינימום 75).
    והשני לאחר 2 הזרעות, שוב עם המינון הנמוך ביותר.
    כעת אני מתכננת הריון שלישי, גם הוא בהזרעה.
    רופא הפריון שלח אותי לבדיקת שד, הכירוג עוד לפני שבדק אותי, אמר שהוא רוצה שאעשה ממוגרפיה. חשוב לי לציין אין לי היסטוריה של מחלה זו במשפחה, ואני רק בת 39.
    כמו כן, אני עדין מניקה את בני ולכן רופא הפריון החליט לעשות לי הזרעה בלי הזרקת הורמונים כדי שלא אצטרך להפסיק להניק.
    בשביל ממוגרפיה, אני מבינה שצריך להפסיק להניק ואני לא רוצה להפסיק עדין.
    כמו כן, חשוב לי להדגיש, לאחר מכן הוא בדק אותי וראה שאין שום ממצא פתלוגי ובכל זאת שלח אותי.
    קראתי באינטרנט שחבל סתם ללכת לבדיקה הזו כי יש קרינה, אני מרגישה שהוא סתם שלח אותי, ואם אצטרך ללכת לבדיקה הזו, אצטרך להפסיק להניק, אז זה יקח עוד המון זמן וזה סתם מעכב אותי לגבי ההריון השלישי שמאד דחוף לי בגלל גילי.
    האם כדאי לראות רופא אחר ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממוגרפיה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממוגרפיה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    03/09/2012

יש פה כמה נקודות:
    1. האם בכלל צריך ממוגרפיה?
    הגיל המקובל לתחילת בדיקות סקירה הוא 40, אם אין גורמי סיכון מיוחדים. פה זו לא בדיוק בדיקת סקירה, אלא בדיקה לקראת טיפול הורמונלי- גם אם במינון נמוך: אם יש ממצא (ויש גם גידולים בגיל כזה) הטיפול ההורמונלי אסור. כך שזו לא טעות לבצע ממוגרפיה, והחשש מקרינה לגמרי מוגזם.
    2. הפסקת הנקה?- אין צורך. נכון שהשד גדוש יותר והבדיקה אולי לא אופטימלית, אבל במכונות הדיגיטליות המודרניות עדיין ניתן להבחין בפרטים גם במצב זה, וזו לא סיבה להפסיק

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם לא צריך להפסיק להניק, אין בעיה

נטע
    03/09/2012

עניתי לי- תודה רבה
    אלך לבדיקה אם לא צריך להפסיק להניק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו