גוש בשד ימין

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• גוש בשד ימין
    שיראל
    13/09/2012

שלום רב,
    אני בת 24, עברתי הריון אחד שאחריו הנקתי במשך שנתיים וחצי (הפסקתי להניק לפני 3 שנים כמעט).
    לפני כמה חודשים שמתי לב שהשד הימני שלי קיבל צורה משונה בגלל גוש שנמצא מאחורי הפטמה (הפטמה שקעה כלפי פנים ומסביבה הופיעו הפרשות לבנות) ובנוסף חשתי מין דקירות של כאב בשד שהיו חזקות במיוחד בימים שלפני המחזור.
    לפני כחודש בזמן המחזור הרגשתי כאבים חזקים במיוחד בשד ומשום מה נוצר ליד הפטמה פצע שממנו יצא מוגלה וקצת דם.
    כמובן שהלכתי לרופאת משפחה והיא הפנתה אותי לכירורג וזו האבחנה שלו:
    "סיבת ההפניה: כאב בשד ימין. הותנקזה ספונטנית מורסה בשד ימין.
    בדיקה גופנית: שדיים ובתי שחי תקינים. צלקת מכוסה בגלד בסמוך לפטמה ימין.
    סכום והמלצות: להמנע מקפה תה שוקולד ועישון, משככי כאבים לפי צורך, בקורת כירורגית בעוד 3 חודשים."
    את האבחנה הזו הכירורג קבע לאחר שהעיף מבט חטוף על השד והפצע, נגע מתחת לבתי השחי והחליט שאין צורך לנקז. (בדיקת האולטראסאונד שלי נקבעה לאחרי החגים)
    במהלך הבדיקה שאלתי אותו אם צריך לנקז את המוגלה או הגוש הזה מתוך השד והוא אמר שהוא לא מאמין בניקוז במקרים כאלה שזה בא ועובר מעצמו. הסברתי לו שזה ממש מפריע לי וכואב ושאלתי שוב אם כדאי לנקז והוא ענה שלא כדאי כי אם ננקז זה ישאיר סימן שבעתיד יגרום להפרשות.

אני שואלת אם המצב הנוכחי (השד הכואב, ההפרשות המסריחות והפצע המוגלתי) לא מחייב טיפול תרופתי או ניקוז? ללכת לאבחנה נוספת או שהכירורג הנ"ל צדק באבחנה ובהמלצות שהמליץ?

תודה רבה מראש על כל עזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גוש בשד ימין

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גוש בשד ימין - תגובה

ד''ר דני רוזין
    14/09/2012

אם כל האב ס התנקז והאיזור רגוע אז ניתן להמתין, אבל אם יש עדיין גוש והפרשות אז או שיש שארית דלקת שדורשת אנטיביוטיקה, או שהניקוז היה חלקי בלבד ויש עדיין חלל מוגלתי.
    מומלץ להשלים אולטרה סאונד, כדי לדייק באבחנה- ותחת האולטרה סאונד ניתן גם לנקז בשאיבה אם צריך- בלי חתך שישאיר סימן.
    כיום רוב האב סים בשד מטופלים באנטיביוטיקה עם או בלי שאיבה, לפי הצורך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו