מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בקע טבורי לאחר לידהמיכל29/09/2012
שלום רב,
ילדתי לפני שנה. במהלך ההריון הבחנתי כי קיים בקע טבורי, ולאחר הלידה הבקע היה מאוד רחב למשך מספר שבועות. במהלך השנה האחרונה הבקע מעט הצטמצם וכעת באזורים שמעל ומתחת לטבור אפשר לשים אצבע אחת(מעל הטבור) ושתי אצבעות מתחת לטבור. לפני ימים מספר סחבתי והתאמצתי מעל לרגיל ובמהלך המאמץ התחלתי להרגיש דקירות במרכז הבטן באזור שמעל לטבור. מאז הדקירות הללו באות והולכות. לצערי אני נמצאת בחו"ל לתקופה ממושכת ויש לי כרגע בעיה עם הביטוח הרפואי ולא אוכל לראות רופא בחודשים הקרובים. רציתי בבקשה לדעת מתי ואם יש לפנות למיון או שיש מקום להתערבות ניתוחית. כעיקרון אין לי בלט באזורים שבהם יש את ההפרדות , לעומת זאת קיים מעין שקע באזור שמעל לטבור. האם אני יכולה לבצע תרגילים לחיזוק שרירי הבטן הרחביים והאלכסוניים ולנסות לצמצם את המרווח שקיים?
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע טבורי לאחר לידה - תגובה
ד''ר דני רוזין30/09/2012יש סבירות גבוהה שלא מדובר בבקע אלא בהיפרדות השרירים. אין דרך טובה להחזיר אותם למקומם אם כי חיזוקם ודאי לא יזיק, אבל לא כדאי לפתח ציפיות. לעתים במקרים קשים יותר הפיתרון הוא בניתוח פלסטי למתיחת הבטן.
אם באמת יש בקע (צריך לבדוק כדי לאבחן) ולא רק היפרדות אז הפיתרון הוא בניתוח- אם כי הוא לא מחוייב המציאות אם הבקע קטן ולא מפריע. מעט דקירות או אי נוחות יכולים להיות, וזה לא הופק את המצב לדחוף. למיון יש לגשת רק במצב החשוד לכליאת הבקע- כשיש בלט כואב שאינו ניתן להחזרה בדחיפה פשוטה פנימה, ויש חשש שאולי נכלאו בו מעיים ונחסמו. זה לרוב מלווה בכאב עז וסימני חסימה, כגון הקאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)