בקע טבורי לאחר לידה

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• בקע טבורי לאחר לידה
    מיכל
    29/09/2012

שלום רב,
    ילדתי לפני שנה. במהלך ההריון הבחנתי כי קיים בקע טבורי, ולאחר הלידה הבקע היה מאוד רחב למשך מספר שבועות. במהלך השנה האחרונה הבקע מעט הצטמצם וכעת באזורים שמעל ומתחת לטבור אפשר לשים אצבע אחת(מעל הטבור) ושתי אצבעות מתחת לטבור. לפני ימים מספר סחבתי והתאמצתי מעל לרגיל ובמהלך המאמץ התחלתי להרגיש דקירות במרכז הבטן באזור שמעל לטבור. מאז הדקירות הללו באות והולכות. לצערי אני נמצאת בחו"ל לתקופה ממושכת ויש לי כרגע בעיה עם הביטוח הרפואי ולא אוכל לראות רופא בחודשים הקרובים. רציתי בבקשה לדעת מתי ואם יש לפנות למיון או שיש מקום להתערבות ניתוחית. כעיקרון אין לי בלט באזורים שבהם יש את ההפרדות , לעומת זאת קיים מעין שקע באזור שמעל לטבור. האם אני יכולה לבצע תרגילים לחיזוק שרירי הבטן הרחביים והאלכסוניים ולנסות לצמצם את המרווח שקיים?
    לתשובתכם אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע טבורי לאחר לידה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע טבורי לאחר לידה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    30/09/2012

יש סבירות גבוהה שלא מדובר בבקע אלא בהיפרדות השרירים. אין דרך טובה להחזיר אותם למקומם אם כי חיזוקם ודאי לא יזיק, אבל לא כדאי לפתח ציפיות. לעתים במקרים קשים יותר הפיתרון הוא בניתוח פלסטי למתיחת הבטן.
    אם באמת יש בקע (צריך לבדוק כדי לאבחן) ולא רק היפרדות אז הפיתרון הוא בניתוח- אם כי הוא לא מחוייב המציאות אם הבקע קטן ולא מפריע. מעט דקירות או אי נוחות יכולים להיות, וזה לא הופק את המצב לדחוף. למיון יש לגשת רק במצב החשוד לכליאת הבקע- כשיש בלט כואב שאינו ניתן להחזרה בדחיפה פשוטה פנימה, ויש חשש שאולי נכלאו בו מעיים ונחסמו. זה לרוב מלווה בכאב עז וסימני חסימה, כגון הקאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו