בקע נדיר בגבר

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• בקע נדיר בגבר
    שגיא
    16/04/2013

שלום
    אני בחור בן 40 בריא פרט לאסתמה. רזה.
    בשנים האחרונות , כמה פעמים בזמן של ריבוי גזים בבטן יצאה לי פתאום במפשעה צד שמאל, בליטה קטנה מאוד מאוד כואבת, תחושה של מצב חירום. זה יוצא ונמצא בחוץ כ 10-20 דקות של כאבים עזים, אני לא מצליח להחזיר את זה עם היד
    ורק לאחר יציאה בשירותים זה חוזר חזרה פנימה והכאב נפסק מיד.

הייתי אצל כירורג שאמר שהמיקום לא שכיח בגברים.
    כשזה יוצא, זה יוצא ברום שק האשכים ממש מתחת לעצם הקדמית שבמרכז האגן.
    במישוש של הכירורג הוא לא הרגיש בקע ואמר שכנראה יש לי בקע קטן שיוצא רק בלחץ ואי אפשר להרגיש אותו עכשיו ושזה יכול להיות מסוכן כי זה עלול ליצור מצב של בקא כלוא. אבל שלא ניתן לנתח בלי ממצאים במישוש או הדמיה.
    ב 2בדיקות US של מומחים לא היה שום ממצא.
    הכירורג המליץ לי לעשות באופן פרטי " MRI לשלול בקעים נדירים יותר כמו אובטורטור ואחרים".
    רופא המשפחה אמר שאולי זה יציאה וכניסה של בקע פמורלי? שגורם לבקעים כלואים אבל יותר שכיח בנשים.
    ברצוני לשאול
    1. האם המיקום מתחת לעצם וממש ברום שק האשך מתאים לבקע פמורלי או אובטורטור או אחר?
    2. האם כדאי לעשות MRI מפשעה לבדוק זאת?
    3. מה אתה ממליץ לעשות במצב כזה. מצד אחד אני חושש ממצב מסכן חיים ושאם תוך שעתיים שלוש לא אוכל להגיע לבית חולים אז אני עלול למות או לאבד את המעי
    מצד שני אני לא רוצה לעשות ניתוח מיותר אם אין ממצא בבדיקת US ובמישוש.
    תודה רבה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בקע נדיר בגבר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע נדיר בגבר - תגובה

ד''ר דני רוזין
    17/04/2013

בקע פמורלי יכול להיות נמוש כך, אולי גם בקע מפשעתי, אבל בקע אובטרטור בד״כ לא ממששים כלפי חוץ.
    אם יש ספק באבחנה ניתן אכן להשלים הדמיה נוספת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו