ניתוח אדרנל

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• ניתוח אדרנל
    גלי
    14/09/2013

יש לי אדנומה מפרישת קורטיזול [ ולאחרונה גם טסטסטרון ] ידועה מזה שנים גודלת מילמטר בשנה וכרגע קוטר 3.6 סמ. המלץ בעבר וממלץ היום לעבור ניתוח לכריתת אדנל שמאל. יש בעיות בריאות שונות, קשורות ולא קשורות לזה . עברתי לפני שנה ניתוח כריתת בלוטת תריס. באיכילוב . ולפני כן שני ניתוחי עיניים [ שנה אחר שנה ] כמו כן עברתי בעבר [ לפני 20 שנה] ניתוח הוצאת כיס מרה בשיטה פתוחה [בבית חולים פרטי ] וניתוח כריתת בלוטת רוק בבית חולים ציבורי [בלינסון] וניתוח הוצאת פוליפ מהרחם בבית חולים פרטי.
    אני גם מעשנת דיי כבדה ו,. האנדוקרינולוגית שלי עובדת בהדסה בירושלים [אני גרה בשרון] המליצה על מנתח אורולוג ש אני יכולה לפנות אליו באסותא שעובד גם בבלינסון .
    בברור שערכתי המלץ לי גם על מנתחים בשערי צדק והדסה . הקופה שלי לא מאשרת ניתוח בבלינסון [ בניתוח קודם כתבו נא לפנות לשיבא או איכילוב ] יש לי חשש לעבור הרדמה בבית חולים פרטי בגלל ניסיון רע שם ] אני מעוניינת לעבור את הניתוח בלפרוסקופיה רטרופריטוניאלית . בגלל בטן שמנה וגדולה [ הקשורה הן לקושינג , והן לרחם מוגדל ] איך ואפה יש ניסיון בשיטה זו בארץ ? נאמר לי שלאחר ניתוח צריך לקבל קורטיזון בגלל דיכוי [ של שנים ] צד שני של הבלוטה . האם הערכה הורמונלית נעשית מייד לאחר הניתוח , באישפוז ? אם כך צריך מקום עם מכון אנדוקרינולוגי.? האם עדיף אורולוג או כירורג לביצוע הניתוח?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח אדרנל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח אדרנל - תגובה

ד''ר דני רוזין
    14/09/2013

בטן שמנה לא הופכת את הגישה הרטרופריטוניאלית בהכרח לקלה יותר. הגישה הטובה היא זו שהמנתח מנוסה ומיומן בה, ולרוב הניתוח הזה נעשה בלפרוסקופיה דרך חלל הבטן- ולכן זה מה שהייתי ממליץ. לא יודע אישית על מנתחים שמעדיפים את הגישה השניה, אבל זו ודאי לא הגישה הנפוצה.
    כדאי אכן שיהיה קשר הדוק עם אנדוקרינולוג, זה נוח יותר אם יש מכון אנדוקריני העובד בצמידות למחלקה המנתחת- אם כי לא חובה. זה כמובן המצב בבתי החולים המרכזיים.
    את הניתוח כדאי שיבצע מנתח מנוסה בסוג זה של ניתוחים- לרוב מבוצע על ידי כירורגים אבל יש בהחלט כמה אורולוגים טובים ומיומנים- ההגדרה פה פחות חשובה, הניסיון כן.
    אם תגיעי לשיבא אשמח לעזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח אדרנל

גלי
    14/09/2013

לדר רוזין
    תודה רבה על תשובתך המהירה ,. אם הבנתי נכון עליי להתרכז בבחירת מנתח מנוסה בסוג ניתוחים אילו , ולהניח לו לבחור את שיטת הניתוח , כי הכי חשוב בסופו של דבר חשובה התוצאה: שאעבור בשלום את הניתוח וההרדמה , ושהאדרנל השני יתפקד .
    לגבי הצעתך לעזור לי : תודה רבה - האם יש לך ניסיון בניתוחים ספציפיים אלו? בשיבא? ואיך אני יוצרת קשר ? שאלה נוספת לקוראי הפורום , האם יש חולה שעבר בשלום ניתוח זה בשנה האחרונה ויכול ליצור קשר?
    בברכת שנה טובה : גלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו