תיקון דיאסטזיס רקטי באנדוסקופיה?

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• תיקון דיאסטזיס רקטי באנדוסקופיה?
    טליה
    03/10/2013

שלום רב
    אני שנה אחרי לידת תאומים בניתוח קיסרי, עם דיאסטזיס רקטי ברוחב שלוש אצבעות לכל אורך הבטן. לאחר בדיקה אצל כירורג כללי ופלסטי נאמר לי שאין כמעט עודפי עור או שומן והבעיה היא השריר בלבד. במצב כזה - האם ניתן לתקן את השריר בגישה אנדוסקופית.? אם כן מה החסרונות וסיכויי ההצלחה? קראתי מידע סותר בנושא ברחבי הרשת והבטן הבולטת מאוד מאוד מפריעה לי. האם יש דרך להימנע מהגדלת הצלקת הקיימת ומזמן ההחלמה הממושך ?
    הרבה תודה
    טליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תיקון דיאסטזיס רקטי באנדוסקופיה? - תגובה

ד''ר דני רוזין
    06/10/2013

שאלה לא פשוטה בכלל.
    עקרונית ניתן לקרב את השרירים זה לזה בתפירה בלפרוסקופיה.
    הבעיה היא קוסמטית- בתפירה כזו עלולי להיווצר שקעים וגבעות כי העור והשומן התת עורי כאילו מתקפלים עם ההידוק של השרירים- זב לרוב מסתדר אך עלול לארוך כמה חודשים. יש גם שסכנה שהחיזוק לא יחזיק מעמד והשרירים יברחו שוב...
    אבל האופציה קיימת, חשוב להבין את המגבלות שלה כי מדובר על ניתוח קוסמטי בעיקרו, שזה תמיד כר פורה לציפיות לא ממומשות ואכזבות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלותיים

טליה
    08/10/2013

תודה על ההתייחסות המועילה, האם התוצאות עשויות להיות טובות יותר בגישה מסורתית (היינו פתיחה בקו הצלקת של הקיסרי ותפירה בגישה לא לפרוסקופית?) מי הרופא הנכון להתייעץ עמו בנושא הפרוצדורה, הסיכויים והתוצאות הריאליות ? האם כירורג פלסטי? כירורג כללי בעל התמחות בלפרוסקופיה? מישהו אחר? מאחר ואני מבינה שמדובר בפרוצדורה שנויה במחלוקת ולא שכיחה, אם תוכל להמליץ על רופאים בעלי התמחות בניתוחי בטן מסוג זה עמם ניתן להתייעץ באופן פרטי זה יעזור לי מאוד...

שוב- המון תודה
    טליה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלותיים - תגובה

ד''ר דני רוזין
    09/10/2013

למרות שהטכניקה הלפרוסקופית קיימת אני לא מכיר בארץ מישהו נוסף שמשתמש בה (זה לא אומר שאין...)
    הניסיון שלי בקרוב השרירים הוא כחלק מניתוחי בקעים בצלקות מרכזיות-שם זה עובד לא רע, אך משולב בד״כ גם בשימוש ברשת ואני לא בטוח שזה מוצדק אצלך, ושם גם העיוות הקיים לפני הניתוח והבלט הם כאלה שהופכים ״אי סדירות״ זמנית של דופן הבטן לקבילה יותר על ידי הפציינט (כי אין ברירה והבקע מפריע יותר).

לגבי הגישה הפתוחה הכתובת היא פלסטיקאי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו