ציסטה-דחוף

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• ציסטה-דחוף
    גלית
    09/10/2013

אני בת 40 ,אתמול אבחנתי בגוש בערך בגודל3-4 ס"מ בחלק האחורי של בית השחי ,קרוב לקו החזייה .
    בעלי הרגיע אותי ואמר שזה כנראה גוש שומן,אני מאוד בחלץ ,וככל שאני קוראת באינטרנט זה יותר מלחיץ.
    מה עלי לעשות?האם ניתן לדעת אם הציסטה ממאירה או לא ?האם יש רופאים שיש להם אולטרסאונד ואז אני מקבלת תשובה מידית או שמה צריך לערוך דגימה /הוצאה של הגוש ,
    אשמח לקבלת תשובה מהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציסטה-דחוף

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציסטה-דחוף - תגובה

ד''ר דני רוזין
    09/10/2013

ציסטה זה חלל עם נוזל וגוש שומני הוא לא נוזלי, אלו דברים שונים, לקוב במישוש בבדיקת רופא ניתן לאבחן ראשונית את רוב הגושים האלה, והאולטרהסאונד סאונד משלים את התמונה, במידת הצורך.
    אין למעשה סיבה להילחץ, רוב הגושים האלה שפירים, אבל ממליץ להיבדק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש שומני

גלית
    09/10/2013

תודה רבה,על התגובה המהירה. האם תזונה לא נכונה גורמת לגושים שומניים,?האם יש נטייה גנטית לגושים שומניים? האם אולטרסאונד יכול לאושש או להפריך אם גוש זה שומני/ממאיר?,מדוע יש רופאים שממליצים על דיקור ואחרים על הוצאה של הגוש .?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גוש שומני - תגובה

ד''ר דני רוזין
    13/10/2013

אין קשר לתזונה, יש אולי מרכיב גנטי אך לרוב זה ללא הסבר ברור.
    אולטרהסאונד יכול לעזור לאבחנה.
    אם יש חשד לגידול אז יש היגיון לאבחן קודם על ידי ניקור, אם זה סתם גוש שומני אז או שמוציאים או אם לא מפריע אפשר רק לעקוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו