מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בקע, קולונסוקופיהשי19/01/2014
שלום
אני גבר בן 45 רזה כ 56 קילו גובה 1.80
ב 10 השנים האחרונות אחת לכחצי שנה - שנה,
במיוחד בעת הרבה גזים, יוצאת לי לפעמים
בליטה כואבת מאוד במפשעה צד שמאל
מתחת לעצם הפוביס בחלק העליון של צינורות האשכים מעל האשך.
כשזה יוצא זה תחושת חירום כואבת, אני לא מצליח להכניס את זה עם היד וזה נכנס חזרה רק אחרי כ 20-30 דקות לאחר יציאה בשירותים.
ב US לא ראו כלום בשתי בדיקות שונות.
שני כירורגים מיששו ולא הרגישו את זה כי בשגרה זה בפנים
ואמרו שזה מיקום נדיר ומתאים בעיקר לבקע אובטורטור וזה יכול להסתבך עם מעי כלוא והדרך היחידה לראות זאת זה בלפרוסקופיה אבחנתית.
בינתיים העדפתי לא לנתח.
ברצוני לשאול
1. מה דעתך? האם יש היגיון לעשות לפרוסקופיה אבחנתית בשביל לראות אם יש בקע אובטורטור ואז אם כן לתקן אותו?
2. עד כמה הבקע הזה מסוכן במצב חירום שבו ייכלא ואגיע באישון לילה לבית חולים... קראתי שאפשר למות מזה...
3. ***אני אמור לעבור קולונסקופיה או סיטי בטן בגלל כאבי בטן באחרונה וחשד לדיברטיקול או קרוהן בצד שמאל למטה של הבטן. האם המכשיר ובעיקר האוויר שמוחדר בבדיקת קולונסקופיה שמנפח את הבטן לא מסוכן ועלול לגרום לכך שהבקע ייצא החוצה? ( הוא תמיד יוצא מלחץ של גזים ) ואז אצטרך ניתוח חירום?
בגלל זה אני שוקל לוותר על קולונסקופיה ולעשות רק סיטי.
תודה רבה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בקע, קולונסוקופיה - תגובה
ד''ר דני רוזין21/01/2014מציע להתחיל בסיטי. אם אכן יש בקע אובטורטור כדאי לתקנו כי יש סכנת כליאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCT
שי21/01/2014תודה על התשובה
יראו בקע אובטורטור ב CT?
הרי רוב הזמן הוא בתוך הגוף אז איך יראו אותו?
וב US לא ראו כלום
עד כמה זה מסוכן בחירום אם זה יוצא ונכלא?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
CT - תגובה
ד''ר דני רוזין21/01/2014עשויים לראות. לא בטוח אבל שווה לבדוק.
אם יש כליאה של מעי זה עלול להיות מסוכן אם לא מאובחן בזמן (נמק)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודות! לפרוסקופיה אבחנתית?
שי21/01/2014שלום
שוב המון תודה. ושאלה אחרונה.......
האם הסיכון בבקע אובטורטור עם מעי כלוא בחירום
הוא מספיק מסוכן שמצדיק לעשות לפרוסקופיה אבחנתית גם אם לא רואים כלום ב CT ואם יראו משהו בלפרוסקופיה אז יסגרו אותו??
תודה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
המון תודות! לפרוסקופיה אבחנתית? - תגובה
ד''ר דני רוזין21/01/2014אם החשד גבוה אז לדעתי מוצדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)