למה לא לפרוסקופי

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• למה לא לפרוסקופי
    אליהו
    21/04/2014

ד.נ.
    אילו סיבות מהוות קונטרה-אינדיקציה לניתוח בקע מפשעתי בשיטה לפרוסקופית? האם אחת מהן קשורה לערמונית מוגדלת ו/או לגיל (איזה) ? ומהן שאר הסיבות? בברכה, אלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למה לא לפרוסקופי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למה לא לפרוסקופי - תגובה

ד''ר דני רוזין
    21/04/2014

הקונטרה אינדיקציה העיקרית היא מנתח שאינו מיומן.
    ניתוחים בבטן תחתונה, ובייחוד כריתת ערמונית רדיקלית (לסרטן), מעלים את הסיכון לפגיעה בשלפוחית השתן, עקב הדבקויות והצטלקויות. גם ניתוח קיסרי יכול להקשות. אבל זה גם תלוי בטכניקה הניתוחית בה עושים שימוש.
    בקעים מאד גדולים קשה יותר לתקן בלפרוסקופיה.
    אם יש חשד לבעיה בערמונית- עדיף לברר קודם לפני ניתוח הבקע. ערמונית מוגדלת בלבד המטופלת תרופתית אינה הוריית נגד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לצערי, התשובה אינה ברורה לי

רוביק
    22/04/2014

ד.נ.
    לצערי, לא ברור לי מה הקשר בין כריתת ערמונית מסרטנת לבין בקע שרעפתי, ולכן לא ברור לי ההסבר להוריית נגד בניתוח לפרוסקופי של בקע שרעפתי עקב כריתת ערמונית כנ"ל, או הנסיבות העקרוניות האחרות (פרט, כמובן, למיומנות המנתח) להעדפת הניתוח השמרני של הבקע. אודה לאדוני על הבהרתו. בברכה, אלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו