מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אבחון בקע מפשעתי ואבחנה מבדלתניר17/08/2014
ד״ר רוזין שלום,
אני גבר בן 33 פעיל גופנית כל החיים.
אני סובל מזה מספר חודשים מכאבים בשרירי הבטן, כאבים באזור התעלה המפשעתית וה inguinal ligament.
הכאבים פוגעים לי באיכות החיים, במטלות היום יום (עמידה ממושכת למשל) ואינם מאפשרים לעשות פעילות גופנית בצורה סדירה.
בבדיקה קלינית אצל הרופא לא נמצא בקע מפשעתי, הרופא העלה השערה שלאור הכאבים ללא התבלטות בדופן הבטן אולי מדובר ב ״בקע ספורטאים״ athletic pubalgia.
מצד שני, באולטראסאונד בזמן ולסלווה נצפה בקע מפשעתי בגודל 1.5 על 1 ס״מ.
לאור מצבי העגום שאלותי הן:
1. האם בקע מפשעתי בגודל כזה נחשב גדול/בינוני/קטן? והאם בהכרח הבקע הזה גורם לי לכאבים בשרירי הבטן והתעלה המפשעתית,?
2. בבדיקה הקלינית לא נצפה בקע, מצד שני באולטרא סאונד כן, מה עושים?
3. האם אולטראסאונד היא בדיקה מהימנה לאיתור בקעים מפשעתיים?
4. האם ישנן בדיקות הדמיה נוספות אשר נחשבות טובות יותר באיתור בקעים ופתלוגיות בשרירי דופן הבטן, אשר יכולות לעשות אבחנה מבדלת בין ״בקע ספורטאים״ לבקע מפשעתי?
אשמח לעזרה,
תודה מראש ושבוע טוב
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אבחון בקע מפשעתי ואבחנה מבדלת - תגובה
ד''ר דני רוזין17/08/2014האולטרהסאונד אמין ברוב המקרים, טוב לגילוי בקעים קטנים שקשים לאבחון בבדיקה פיזיקלית אך בהחלט יכולים לגרום לכאב.
בקע ספורטאים הוא מונח לא ברור כל כך, שק אבחנות שכולל גם בקעים קטנים כאלה.
ממליץ ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאופציות ניתוחיות פתוח או lap
ניר17/08/2014תודה על המענה המהיר,
לאור מצבי הנוכחי:
גיל 33, בריא בד״כ, ללט עודף משקל.
נכון להיום- בקע מפשעתי קטן וכואב בצד ימין בגודל 1.5 ס״מ.
בעבר- לפני 15 שנה בקע מפשעתי צד שמאל שתוקן בלפרוסקופיה (שנת 99).
גיל 33 ללא עודף משקל.
איזה ניתוח עדיף
אם פתוח - רשת, shouldice
ואם לפרוסקופיה tapp או tep* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אופציות ניתוחיות פתוח או lap - תגובה
ד''ר דני רוזין17/08/2014אם פתוח רשת
אם לאפ TAPP* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפתוח VS לאפ
ניר18/08/2014שוב תודה,
בהתאם לנתונים שלי, להיסטוריה הרפואית (תיקון בלאפ לפני 15 שנה) והשארת אופציות לניתוחים בעתיד. באיזה ניתוח עדיף לבחור
פתוח או לאפ?
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
פתוח VS לאפ - תגובה
ד''ר דני רוזין18/08/2014אישית הייתי מציע לאפ, מנתחים רבים היו מעדיפים פתוח אחרי לאפ קודם, גם אם הוא היה בצד השני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)