מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- גנגליון?ענת28/10/2014
בן 31 ללא בעיות בריאות, לפני חודש הרגשתי בגוש קטן מעל הקרסול, בחלק החיצוני של השוק. ניגשתי לאורטופד שלפי מישוש הבחין לדעתו בגנגליון של מעטפת הגיד. בבדיקת אולטרסאונד הודגמו התוצאות הבאות: תת עורי, הודגם תהליך היפואקוגני ולא הומוגני בגודל של 1.3/2.7 סנטימטר, עם מוקדים נוזליים קטנים בתוכו, וסקולריזציה בעיקר היקפית מוגברת, נראתה הסננת השומן מסביב? האם ממצאים אלה יכולים להצביע על גנגליון או שיש צורך בבדיקות נוספות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
גנגליון? - תגובה
ד''ר דני רוזין28/10/2014יש קצת רמזים בתשובה לתגובה דלקתית, אבל זה לא שולל גנגליון. מציע לחזור לאורטופד עם התשובה.
בכל מקרה לא נשמע משהו מדאיג או מסוכן אבל קשה להתחייב לאבחנה בלי ממש לבדוק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגנגליון-המשך
נדב29/10/2014בהמשך לעניין הגנגליון, פניתי לאורטופד שאמר שלפי תוצאות האולטרסאונד אין מה לדאוג, אבל בכל זאת שלח אותי לביופסיה אבחנתית.
מה שמאוד הדאיג אותי כמובן. בכל מקרה במרפאה קבעו לי תור לעוד שבועיים בטענה שזה לא דחוף.
האם לדעתך זה עלול להדליק לי נורה אדומה או שלפעמים מבצעים בדיקה כזאת רק כדי לשלול במאה אחוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גנגליון-המשך - תגובה
ד''ר דני רוזין29/10/2014משפט הסיום שלך הוא הנכון- לא כל אי ידיעה משמעותה שלילית... לעתים מקדם החשד לבעיה מאד נמוך ועדיין הרופא רוצה ודאות של 100 אחוז ולא 99
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגנגליון
ענת02/11/2014שלום ד"ר, אני עדיין ממתין לביופסיה, בינתיים שמתי לב שבזמן ישיבה ומנוחה הגוש מתרכך ומאבד קצת מהנפח, בעיקר בישיבה ממושכת. האם זה מעיד על משהו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
גנגליון - תגובה
ד''ר דני רוזין02/11/2014זה יכול לתמוך שבכל שהממצא אכן מכיל נוזל, שכמותו שיכולה לפעמים להשתנות ולכן גדל וקטן. תהליכים כאלה הם שפירים כמעט בלי יוצא מן הכלל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגנגליון
ענת07/11/2014היי ד"ר, התור שלי לביופסיה הגיע, הגעתי לבית החולים שם פגש אותי ד"ר מרסר אורטופד, שהחליט לאחר צילום רנטגן ומישוש הגוש שהגוש אכן שפיר לחלוטין, החליט שאין צורך בביופסיה והמליץ על הוצאתו של הגוש בחודש חודשיים הקרובים. רציתי להודות לך מאוד על התשובות המהירות והמרגיעות שנתת לי בפורום ושעזרו לי לגשת לבדיקה עם חששות מועטים. עבודתך בפורום מבורכת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)