גנגליון?

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• גנגליון?
    ענת
    28/10/2014

בן 31 ללא בעיות בריאות, לפני חודש הרגשתי בגוש קטן מעל הקרסול, בחלק החיצוני של השוק. ניגשתי לאורטופד שלפי מישוש הבחין לדעתו בגנגליון של מעטפת הגיד. בבדיקת אולטרסאונד הודגמו התוצאות הבאות: תת עורי, הודגם תהליך היפואקוגני ולא הומוגני בגודל של 1.3/2.7 סנטימטר, עם מוקדים נוזליים קטנים בתוכו, וסקולריזציה בעיקר היקפית מוגברת, נראתה הסננת השומן מסביב? האם ממצאים אלה יכולים להצביע על גנגליון או שיש צורך בבדיקות נוספות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גנגליון?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גנגליון? - תגובה

ד''ר דני רוזין
    28/10/2014

יש קצת רמזים בתשובה לתגובה דלקתית, אבל זה לא שולל גנגליון. מציע לחזור לאורטופד עם התשובה.
    בכל מקרה לא נשמע משהו מדאיג או מסוכן אבל קשה להתחייב לאבחנה בלי ממש לבדוק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גנגליון-המשך

נדב
    29/10/2014

בהמשך לעניין הגנגליון, פניתי לאורטופד שאמר שלפי תוצאות האולטרסאונד אין מה לדאוג, אבל בכל זאת שלח אותי לביופסיה אבחנתית.
    מה שמאוד הדאיג אותי כמובן. בכל מקרה במרפאה קבעו לי תור לעוד שבועיים בטענה שזה לא דחוף.
    האם לדעתך זה עלול להדליק לי נורה אדומה או שלפעמים מבצעים בדיקה כזאת רק כדי לשלול במאה אחוז?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גנגליון-המשך - תגובה

ד''ר דני רוזין
    29/10/2014

משפט הסיום שלך הוא הנכון- לא כל אי ידיעה משמעותה שלילית... לעתים מקדם החשד לבעיה מאד נמוך ועדיין הרופא רוצה ודאות של 100 אחוז ולא 99

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גנגליון

ענת
    02/11/2014

שלום ד"ר, אני עדיין ממתין לביופסיה, בינתיים שמתי לב שבזמן ישיבה ומנוחה הגוש מתרכך ומאבד קצת מהנפח, בעיקר בישיבה ממושכת. האם זה מעיד על משהו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גנגליון - תגובה

ד''ר דני רוזין
    02/11/2014

זה יכול לתמוך שבכל שהממצא אכן מכיל נוזל, שכמותו שיכולה לפעמים להשתנות ולכן גדל וקטן. תהליכים כאלה הם שפירים כמעט בלי יוצא מן הכלל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גנגליון

ענת
    07/11/2014

היי ד"ר, התור שלי לביופסיה הגיע, הגעתי לבית החולים שם פגש אותי ד"ר מרסר אורטופד, שהחליט לאחר צילום רנטגן ומישוש הגוש שהגוש אכן שפיר לחלוטין, החליט שאין צורך בביופסיה והמליץ על הוצאתו של הגוש בחודש חודשיים הקרובים. רציתי להודות לך מאוד על התשובות המהירות והמרגיעות שנתת לי בפורום ושעזרו לי לגשת לבדיקה עם חששות מועטים. עבודתך בפורום מבורכת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו