מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מודאגמודאג10/03/2015
שלום ד"ר רוזין!
אני בחור בן 30, באופן כללי מאוד בריא נוטל תרופה נגד התקרחות מסוג פרופסיה ותרופה נגד חרדה OCD שלוש שנים.
ב3 ימים האחרונים שאני מצמיד את הייידים לצדי הגוף אני מרגיש שמשהו מציק לי בבית השחי (ב2 הצדדים).
הלכתי הבוקר לרופאת המשפחה והיא הפנה אותי לצילום חזה רנטגן, ואולטרה סאונד בצוואר ובבית השחי.
חשוב לציין שאין לי תסמינים אחרים כמו חולשה, עייפות, ירידה במשקל והזעת יתר.
לפי מה שציינתי האם עליי להיות מודאג?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מודאג - תגובה
ד''ר דני רוזין10/03/2015לא נראה שיש מקום לדאגה כל עוד לא הודגם ממצא, מניח שהרופאה לא מיששה משהו חריג. מציע להמתין לתוצאות הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאג
מודאג10/03/2015תודה על התשובה ד"ר!
אני קיבלתי את התשובה לUS בצוואר שעשיתי היום:
באיזור תת לסתי מצד ימין נצפתה בלוטת לימפה היפואקוגנית בגודל 5*10 מ"מ.
באיזור תת לסתי משמאל הודגמו שתי בלוטות לימפה היפואקוגניות בגודל עד 7*18 מ"מ.
לא נצפו בלוטות לימפה מוגדלות בשאר תחנות הצוואר.
מה התשובה אומרת?
אני ממש חושש!!!
אשמח לשמוע את דעתך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מודאג - תגובה
ד''ר דני רוזין12/03/2015למעט מעט הגדלה- לא אומר הרבה, בלוטות יכולות לגדול בתגובה לדלקות, כך זה ברוב הפעמים.
לרוב עוקבים.
וממילא זה לא באיזור שהפריע לך.
ממליץ לחזור לרופא עם התשובה., כדי להחליט מה הלאה, לא נראה שמדובר במשהו מדאיג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאג
מודאג13/03/2015תודה רבה על הבשורה המרגיעה ד"ר!
שבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאג
מודאג16/03/2015ד"ר רוזין שלום!
בהמשך להתכתבות שלנו כאן בפורום, אני קיבלתי את תוצאות הUS שעשיתי שבוע שעבר ב2 בתי השחי. אני ממש אשמח לפיענוח מצידך כי אני ממש דואג נוכח התוצאות.
יש לציין שהבדיקות דם שעשיתי שבוע שעבר יצאו תקינות לחלוטין למעט חריגה בכמות הלימפוציטים (הערך המקסימלי הוא 3, והתוצאה שרשומה היא 3.26.
זו התוצאה:
"באיזור בית השחי משני הצדדים הודגמה קבוצה של בלוטות לימפה עד בגודל 1.5*3.2 ס"מ בצד ימין ועד בגודל 1.4*3.1 ס"מ בצד שמאל. הבלוטות היפראקוגניות, לא ווסקורליות."
ואז בסוף רשום- נא להמשיך בירור ע"י ביופסיה.
לפי מה שהספקתי ככה לחפש באינטרנט , זה יכול להיות זיהום נגיפי/חיידקי.
האם יש ממה לחשוש שמה מדובר חלילה בסרטן?
אודה לתשובתך,
משה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאג
מודאג19/03/2015בבקשה ד"ר רוזין,
אנא ענה לי, אני פשוט כבר מהלחץ ומהעצבים קורע שערות!!!
יש לציין שאני מרגיש מצוין באופן כללי , לפי הבדיקות דם הספירת דם תקינה לחלוטין חוץ מהחריגה שכתבתי לך בהודעה הקודמת למעלה והצילום של בית החזה שעשיתי (רנטגן) דו צדדי תקין...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מודאג - תגובה
ד''ר דני רוזין23/03/2015בלוטות מוגדלות במידה זו אכן מצריכות ביופסיה- עדיין בחלק ניכר מהמקרים הן תגובתיות/דלקתיות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאג
מודאג23/03/2015תודה רבה על התגובה ד"ר!
אגב
אתמול אני הייתי אצל הרופא משפחה עם כל הבדיקות (דם וus בית שחי וצוואר)שעשיתי והיא אמרה לי שאין לי מה לדאוג כ'י הבלוטות כפי שציינת דלקתיות /תגובתיות.
היא הסתמכה בעיקר על העובדה שספירת דם שלי תקינה והבדיקות דם בכללי טובות והיא הגדירה את ה ביופסיה כהמלצה.
האם בתור רופא מומחה
אפשר להסתמך על דבריי רופא המשפחה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
מודאג - תגובה
ד''ר דני רוזין23/03/2015כמובן שאפשר- אבל עם שכל ישר. אם הכל מסביב בסדר ומקדם החשד נמוך ניתן לעקוב ולחזור על אולטרסאונד עוד מס׳ שבועות.
אם אין נסיגה- מומלצת ביופסיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)