פרוקטיטיס

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• פרוקטיטיס
    שרון
    18/08/2015

היי, אני שואלת פה הרבה לאחרונה. כפי שאפשר להבין מהכותרת אני חולת קרוהן עם התלקחות ברקטום. אני מבינה שזה סוג נפוץ פחות.

לאחר קריאה ברשת אני מבינה שיש עוד סיבות שבגללן יש פרוקטיטיס. הפרוקטיטיס שלי התפרצה אחרי לידה והריון בו סבלתי מעצירויות קשות ביותר, כולל ביקורים במיון כי לא הצלחתי להתפנות. הייתי מתמאמצת נורא וזה היה סבל בל יותר... אני קוראת שיש סוג של פרוקטיטיס שנקרא פרוקטיטיס חבלתי שנובע בדיוק מבעיה כזאת. כמו כן אובחנה לי לאחר הלידה גם צניחת חלחולת קלה, מה שלא מפתיע אחרי העצירויות הקשות. שאלתי היא איך יודעים האם המחלה קשורה לקרוהן, שזו הסברה ההגיונית כביכול, או אולי לנזק שגרמתי לעצמי עם המאמצים האדירים להתפנות בהריון? האם ביופסיה רואים את ההבדל? האם הטיפול הוא זהה בשני המקרים?

האם יש לי מה להעלות את ההשערה בפני הרופא?

לאחר 12 שנים עם קרוהן קל באילאום הסופי, מוזר לי שכך זה התפרץ ועוד ברקטום ולכן אני מנסה למצוא סיבה ומזור לבעיה שלצערי חוזרת על עצמה.

כרגע מטופלת בפרוטופואם בלבד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרוקטיטיס

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרוקטיטיס - תגובה

ד''ר דני רוזין
    19/08/2015

לא ברור אם עברת קולונוסקופיה- יכולה לעזור באבחנה, לפי מראה/פיזור לאורך המעי/ביופסיות.
    לא תמיד קל להבדיל בין קוליטיס מסיבות שונות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו