מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אולראסאונד בשד, ממצא בשד שמאל BIR ADS : כנראה שפיראורנה10/04/2016
דר' דני רוזין היקר שלום רב,
בינואר כתבתי לך וענית לי. יש לי שאלה ואני מתלבטת קשות אודה לכך מקרב לב אם תענה לי ותדריך אותי מה לעשות.
ביולי 2015 עשיתי ממוגרפיה ואולטראסאונד והיה לי גוש קטן. הממוגרפיה יצאה תקינה רק אולטראסאונד באסותא תל אביב היה כתוב - BIR ADS : 2ממצא שפיר. הרופא אמר לי לעשות שוב לאחר כמה חודשים, עשיתי u.s בפברואר השנה לא בתל אביב אלא בראשון לציון והיה כתוב ??BIRADS????1. הכל תקין.... מוזר כי אני מרגישה גוש ולא קטן בכלל. אגב, כשאני עומדת הגוש בשעה 1 וכשאני בשכיבה הגוש צונח למטה זאת אומרת שהוא זז לא במקום אחד. הרופא אמר לי לעשות שוב בעוד כמה חודשים והחלטתי על דעת עצמי לעשות החודש. עשיתי השבוע והפעם בתל אביב באסותא וקיבלתי שוק. היה כתוב" BIR ADS : 3 התאגדות פיברוטית בשעה 1-2 באזור המישוש כנראה שפיר. לא הודגם כל גוש סולידי או ציסטי. ולמטה כתבו ילמרות שלא חל שינוי מומלץ ביופסיה trucut מחט עבה." הייתי היום אצל הכירורג שיעץ לי לעשות ביופסיה. סרבתי בתוקף כי קראתי מאמר שאם חלילה יש סרטן זה יכול לפזר את זה. הרופא טען שממש לא. אמרתי לו שאני רוצה ניתוח להוציא את זה אמר מה שאת רוצה. אבל אם הייתי בת 90 היה ממליץ להוציא אך מכיוון שאני יחסית צעירה למה סתם לעשות ניתוח. ביקשתי גם שהניתוח יעשה במקומי ולא בהרדמה מלאה אמר שאפשרי. הוא גם אמר שלדעתו זה לא סרטן אבל הוא לא אלוהים. בנוסף שאלתי למה ביופסיה ולא ניתוח אמר שהוא הולך לפי מה שצריך ישר.
השאלה שלי, אני לא מוכנה ביופסיה משתי סיבות, אחד למה אני צריכה את הגוש והוא לא קטן בכלל די גדול בשד, שנית הפחד שלי שזה יכול להתפתח לסרטן גם אם כרגע זה לא, למרות שהרופא טען שציסטה לא מתפתחת לסרטן. ואם הביופסיה תהיה בסדר אז לא נוציא רק נהיה במעקב פעם בחצי שנה אם זה לא גדל ואם יגדל יצטרכו להוציא.
אני ממש מבולבלת ולא יודעת מה לעשות, תעזור לי לעשות סדר בבלאגן. מה לעשות? אולי כדאי לא לעשות כלום, לא ביופסיה ולא ניתוח ולחכות עוד חצי שנה מה יהיה יהיה. מה אתה חושב ואומר, סליחה על האורך של השאלה, תעזור לי בבקשה. המוןןן תודה לך דר יקר,,, מחכה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אולראסאונד בשד, ממצא בשד שמאל BIR ADS : כנראה שפיר - תגובה
ד''ר דני רוזין10/04/2016יש הרבה לחץ- שאינן מוצדק ומוביל סתם לבילבול ולהחלטות לא הגיוניות.
העובדות:
1. ביופסיה אינה גורמת לפיזור גם אם מדובר בסרטן שד
2. השד הוא רקמה דינמית ויכולה להשתנות עם הזמן- ולכן אין מה להתפלא שיש שינוי בבדיקות
3. BIRADS זה בסה״כ פענוח של רופא הרנטגן, זה לא מדע מדוייק, ובכל מקרה גם 3 אינו מדאיג ונחשב לשפיר- אין שום בעיה לעקוב, אבל ההמלצה לדגום היא גם לגיטימית, ביחיד אם יש לחץ וחששות.
באמת שלא מוצדק סתם לנתח גוש, שיתכן והוא פשוט חלק ממבנה השד.
אם את בלחץ- לכי לביופסיה שתוכיח שהממצא שפיר. אם את פחות בלחץ- ניתן לעקוב בטווח של חצי שנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהראשית אני כ"כ מודה לך אתה ממש עוזר
אורנה10/04/2016לי. בנוסף כתבת משפט: "ההמלצה לדגום היא גם לגיטימית," מה הפירוש "לדגום" לא הבנתי. ועוד שאלה אם אחליט ללכת לניתוח וזה לא סרטן זה ניתוח מסוכן שאני יכולה להסתבך סתם. כי הגוש הזה היה ביולי קטן ממש ונהיה יותר גדול. כדאי לחכות עוד חצי שנה ולראות מה יקרה, בכל מקרה ניתוח תמיד אפשר לעשות נכון? גם שאלתי את הרופא שיש לי מדי פעם ולעיתים כל יום כאבים בשד ובבית השחי אמר שלא יודע ממה זה.
ועוד שאלה אחרונה, הטכנאית באולטראסאונד עשתה לי נורא נורא חזק עם המטמר/ המכשיר שכאב לי איימים האם כשעושים ממש חזק זה יכול לעורר את הבלוטות ?
שוב המון תודה, מחכה לתשובתך ,,,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ראשית אני כ"כ מודה לך אתה ממש עוזר - תגובה
ד''ר דני רוזין10/04/2016לדגום זה לקחת דגימה, לעשות ביופסיה.
הניתוח לא מסוכן אבל לא רצוי לעשות ניתוחים מיותרים, סיבוכים תמיד יכולים להיות.
כאבים בשד זה דבר שכיח, נדיר שמרמז על סרטן, ונובע לרוב ממבנה השד ושינויים שפירים.
לחץ על השד לא ״מעורר את הבלוטות״, ובטח לא מעורר סרטן.
אני מציע לא ללחוץ לביצוע פעולות מיותרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמוןןן תודה, עזרת לי והרגעת אותי.
אורנה11/04/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)