להציא או לא להוציא את הציסטה, שאלה

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• להציא או לא להוציא את הציסטה, שאלה
    אורנה
    12/04/2016

דר יקר ותודה מראש שוב,
    סליחה שאני בעוד שאלה שחשובה לי ואתה ממש עוזר לי.
    הייתי היום אצל רופאה כללית בשביל בדיקות דם שלא עשיתי המון המון זמן, והתייעצתי איתה לגבי הציסטה בשד אם כדאי להוציא או לא כי ביופסיה אין מצב שאני עושה. היא ביקשה שאראה לה ואז אמרה לי רק את דעתה, שזה לא נראה לה טוב ועדיף להוציא, זאת אומרת בתקווה שזה התאגדות פיברוטית ולא סרטן חס וחלילה, עדיף שיהיה בחוץ מאשר בתוך השד, כי זה לא אמור להיות שם.
    ועכשיו השאלה שלי, אם לפני שנה בערך זה התחיל לגדול ונניח שזה לא סרטן וישאר או שימשיך לגדול או לא אין לי מושג, זה יכול במשך הזמן לההיפך לסרטן? או שיכול להישאר שם עוד הרבה שנים בצורה כזאת? אני מתלבטת אם להוציא או לא כי הרופא אמר לי שרצוי ביופסיה ומכיוון שאני ממש לא רוצה אמר שזה הגוף שלי ואני מחליטה. ועכשיו אני בדילמה אם להוציא.
    ועוד שאלה, נניח שהוצאתי וזה לא סרטן יכול להיגרם נזק מזה שהוצאתי? יש סיכונים בניתוח כזה שביקשתי הרדמה מקומית?
    תודה רבה לך על התשובה והסבלנות,,, אורנה,,,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• להציא או לא להוציא את הציסטה, שאלה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    13/04/2016

ככלל גוש שפיר לא הופך לסרטן, והוצאתו אינה מסוכנת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו