בקע מפשעתי, כאבים בעצם הירך ואזור האגן

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• בקע מפשעתי, כאבים בעצם הירך ואזור האגן
    מיכאל
    05/08/2016

שלום לד״ר דני רוזין,

אשמח אם תוכל לענות לי על השאלות. לפני כמה שנים הרמתי דברים כבדים מאוד, וכתוצאה מכך יצאו ל 5 דיסקים בגב.
    בזמן הפציעה הרגשתי כאבים באזור האגן, עצם הירך שהקרינו לאזור המפשעה בצד ימין ופחות מצד שמאל.
    הכאב היה בינוני, ואם הזמן הכאב התגבר. בבירור שביצעתי (צילום אגן/emg) צילום mri של האגן יצא תקין וemg הראה רדיוקלופטיה באזור S1 דו״צ, את הבירור ביצעתי לפני הרבה זמן.
    הרופא שהפנה אותי, אמר שהכאבים באזור האגן, הם כתוצאה מרדיוקלופטיה שאמורה לעבור אם הזמן.

כיום הכאבים באזור הירך, המפשעה משני הצדיים והאגן (איני בטוח אם הכאבים מגיעים מאזור האגן) התגברו מאוד! איני מרגיש בליטה, אך האזור רגיש וכואב למגע.

בבדיקת סי.טי שביצעתי, נמצאו בלטי דיסק מרובים וממצא של ״אדנופתיה מזנטריאלית קלה מסיבה לא ידועה״ הממצא די ישן. ממה שהבנתי, אדנופתיה מזנטריאלית זה בלוטת לימפה מוגדלת.

השאלות שלי:

1. אדנופתיה מזנטריאלית - מה זה אומר והאם יש קשר או חשד לבקע מפשעתי?
    2. האם כתוצאה מהרמת דברים כבדים, יכול להווצר בקע מפשעתי עם כאבים בינוניים, ולאחר פרק זמן ארוך (שנתיים) הכאבים התגברו?
    3. כאשר אני מתעטש, לעיתים קרובות, אני מרגיש כאבים חזקים באזור המפשעה והבטן התחתונה מצד ימין.
    4. האם לבקע מפשעתי או לכל סוג של בקע, יש קשר לסימנים נוירולוגים, כמו זרמי חשמל וקפיצות שרירים?

איני מסוגל לשבת בצורה עם רגליים צמודות (נורא כואב לי ולא נוח), חייב לשבת עם רגלים מפוסקות.
    בזמן התכופפות וחזרה למצב עמידה, נורא קשה לי לקום, אני מרגיש את האוזר רועד וקשה להזזה (כמו רובוט שלא עבר שימון טוב).
    בזמן הליכה אני מרגיש את האוזר רועד. ֿ
    לאחרונה הופיעו קליקים באזור עצם הירך, וזרמי חשמל באזור הבטן והמפשעה.

בכבוד רב ותודה רבה,

מיכאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקע מפשעתי, כאבים בעצם הירך ואזור האגן - תגובה

ד''ר דני רוזין
    05/08/2016

אדנופתיה מזנטריאלית זו הגדלת בלוטות לימפה בסמוך לכלי הדם שמזינים את המעיים, כפי שמתואר זה כנראה חסר משמעות, ולא קשור לכאבים. אבל לפעמים ממליצים על מעקב, לראות מה קורה בהמשך עם הבלוטות האלה - אם כי לפי התיאור לא נראה שיש סיבה לדאגה.
    מאמצים יכולים להיות טריגר לפריצת בקע, או לפחות להתבטאות בקע שהיה קטן ולא מורגש קודם. תופעות נוירולוגיות אינן שכיחות בבקעים, אם כי לעתים יש לחץ על עצב. התיאור שלך מאד לא טיפוסי לבקע- אבל קשה לשלול לחלוטין. כדאי להשלים אולטרסאונד מכוון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה

מיכאל
    05/08/2016

הבנתי אותך ד''ר, תודה רבה על תשובתך המנומקת.

הרופא שבדק אותי (אורתופד מומחה) חשד להרניה מפשעתית, והביא לי הפניה לכירורג.

במידה והיה מדובר בכאב רדיוקלופטי באזור S1 דו״צ, לפי הטענה של הרופא (ראומטולוג), מדוע זה נמשך כל כךהרבה זמן, ולא עובר.
    אני מקווה שימצאו את הסיבה והפתרון לכאב שממנו אני סובל, תקופה די ארוכה.

נשאר לי לחכות רק, לתור שקבעתי אצל הכירורג.

תודה רבה ד״ר דני רוזין, שיהיה שבת שלום וסוף שבוע שקט.

בברכה,

מיכאל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו