אבן קטנה בצוואר כיס המרה

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• אבן קטנה בצוואר כיס המרה
    לבנה
    15/08/2016

ד"ר רוזין שלום רב,
    אני בת 66. מעל לשנתיים יש לי אבן קטנה בכיס המרה. לאחרונה ביצעתי US ובתוצאה כתוב "כיס המרה - בעל דופן תקין עם אבן קטנה בצוואר. דרכי מרה - תוך וחוץ כבדיות אינן מורחבות". ב-US שעשיתי לפני שנתיים כתבו לי שקוטר האבן 0.5 סנטימטר.
    יש לי גם ציסטות קורטיקליות מרובות בשתי הכליות, וכן המינגיומות ומספר ציסטות זעירות בכבד.
    השאלה שלי - אינני מעוניינת להוציא את כל כיס המרה בגלל אבן קטנה. האם אפשר לשלוף אותה באנדוסקופ או בשיטה אחרת? (אני חושבת שאני רגישה לחומר ניגוד)
    אציין שאני מרגישה טוב ומעולם לא היו לי כאבים או לחץ באיזור הבטן.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבן קטנה בצוואר כיס המרה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבן קטנה בצוואר כיס המרה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    17/08/2016

אין צורך בניתוח אם אין כל תופעות מהאבן.
    אם יהיו- אין שליפה של האבן- רק כריתת הכיס.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

לבנה
    17/08/2016

תודה ד"ר על תגובתך,
    קראתי שיש טיפול בגלים על קוליים לריסוק האבן כשאין הרבה אבנים, וכן ישנן שיטות להמסת האבן. במקום לחכות שאולי תהיינה בעיות ואח"כ צריך לכרות את כל כיס המרה.
    מה דעתך?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    17/08/2016

קראת לא נכון. אין לכיס מרה. רק לכליות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו