ניתוח פתוח או לפרוסקופי עם הרדמה מלאה

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• ניתוח פתוח או לפרוסקופי עם הרדמה מלאה
    אדי
    06/09/2016

בן 73 סובל מכאב רצוף וממושך ולעתים חזק בבטן תחתונה בצד שמאל. יש בקע מפשעתי ברור בצד שמאל ובקע קטנטן מימין. רופא הציע לי לעבור ניתוח לפרוסקופי דו צדדי בהרדמה מלאה. האם בגיל זה רצוי שלא לעבור ניתוח בהרדמה מלאה? האם ניתוח לפרוסקופי יותר בטוח? אין לי בעיות רפואיות חמורות, אך בייעוץ עם הקרדיולוג הוא אמר בכללית שמבחינתו עדיף ללא הרדמה מלאה אם אפשר (יש לי היצרות קטנה באחד העורקים הגורמת לעתים רחוקות ל "שריפה בחזה"). האם רצוי לעבור את הניתוח בבית חולים ציבורי גדול על כל צרה של סיבוך ולא בבית חולים פרטי (כגון בפגיעה באברים סמוכים- ערמונית מ. שתן, מעי, בעיות בהרדמה ובהתאוששות ועוד)? תודה מראש על התשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח פתוח או לפרוסקופי עם הרדמה מלאה - תגובה

ד''ר דני רוזין
    08/09/2016

ככלל הרדמה כללית היא בטוחה מאד בימינו והחששות ממנה מוגזמים אלא אם יש מחלות רקע משמעותיות.
    יש בהחלט יתרון ללפרוסקופיה בתיקון בקע דו צדדי. מה שחשוב זה לא המיקום אלא המיומנות של המנתח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו