מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- וולוולוס וכאב בטן + בטן תפוחה האם מולד או כתוצאה מגורם אחר.יני19/09/2016
שלום רב,
כיצד נוצר וולוולוס? האם זה נוצר כתוצאה מעצירות חוזרת, מולד... מה הם הגורמים לכך. מדובר באדם בן 43, לא נמצא בקע סרעפתי.
בבדיקת רנטגן וגסטרוסקופיה אשר בוצעה לפני כשנה לא ראו וולוולוס, במשך שנים סבל של כאבי בטן, ובטן תפוחה והפעם לפני כחודשיים, בבדיקת רנטגן נמצא וולוולוס.
מלבד רנטגן, האם בבדיקת אולטרא סאונד ניתן לראות וולוולוס? קולונוסקופיה?
תודה רבה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
וולוולוס וכאב בטן + בטן תפוחה האם מולד או כתוצאה מגורם אחר. - תגובה
ד''ר דני רוזין21/09/2016יש קצת בלבול מושגים- וולוולוס זה מסביב שיכול להיות של כל איבר שאינו מקובע היטב, לפי הצילום מניח שמדובר על וולוולוס של המעי הגס ולא של הקיבה ולכן אין קשר לבקע סרעפתי או גסטרוסקופיה, ואולטרסאונד בודאי לא עוזר.
במעי הגס זה נובע משילוב של הרחבת מעי, לרוב עקב הפרעות תפקוד ועצירות, והיותו ארוך וחופשי. לעתים זה מולד- אבל נדיר, לרוב מתפתח עם החיים וטיפוסי יותר למבוגרים עם הפרעות התרוקנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוולוולוס וכאב בטן + בטן תפוחה
יני21/09/2016שלום רב,
תודה רבה על התשובה. מאחר ואמרו לי לפני כחודשיים שהתהפכה לי הקיבה ואז אמרו לי גם וולוולוס, אז בטוח שאני לא הבנתי.
אני מבין שלפי הצילום רואים שיש וולוולוס במעי הגס.
האם קולונוסקפיה, ובזמן, היתה מגלה את נושא הוולוולוס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
וולוולוס וכאב בטן + בטן תפוחה - תגובה
ד''ר דני רוזין21/09/2016בצילום רואים מעי גס מורחב- לא בהכרח במצב המסובב. גם קולונוסקופיה יכולה להראות מעי רחב ומפותל- אבל תדגים תסביר רק כשהוא מסובב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוולוולוס
יני21/09/2016מאוד מודה לך על התשובות. זה מסביר לי יותר ממה שהבנתי עד כה.
לאחר גילוי הוולוולוס, מדוע אמרו לי שיש צורך ניתוח? האם לא אוכל למנוע את ההתפרצות באמצעות מניעה של העצירות.
מה זה תדגים, כאשר יש התקף של וולוולוס?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מאוד מודה לך דר' רוזין
יני22/09/2016תודה רבה על כל התשובות המקצועיות והמועילות.
כל טוב, שנה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
וולוולוס
ד''ר דני רוזין23/10/2016קולונוסקופיה היתה כנראה מראה מעי רחב ומפותל, אבל מכיוון שוולוולוס הוא מצב אינטרמיטנטי הרי שקולונוסקופיה תדגים את הפיתוח במעי רק אם היא נעשית בזמן שהפיתול קיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)