מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- חייל - האם ניתן לי טיפול שגוי לאחר ניתוח ציפורן חודרנית?איתי03/01/2017
שלום, אני חייל בסדיר ועברתי היום ניתוח להוצאת ציפורן חודרנית לאחר דימום ומוגלה במקום (מזה חודש וחצי). הרופא הצבאי שעשה את הטיפול חבש לי את הרגל ואמר לי תוך 24 שעות להוריד את התחבושת ולשפשף פעמיים ביום את המקום בסבון ובמים פושרים. כך למשך שלושה ימים ולטעתנו אוכל לחזור לבסיס. כמו כן, כשביקשתי לחזור לביקורת, הרופא טען שאין צורך ושאלך לדרכי כי יש עוד תור ארוך.
עם זאת, במקומות רבים ראיתי כי יש להוריד את התחבושות אחרי שבוע ובבדיקה של הרופא המנתח. מה עליי לעשות ? להקשיב לרופא הצבאי ?
בנוסף לכך, לא ניתנו לי משככי כאבים אך הכאב הוא אדיר. וההרגל ממש התפנחה לי (אצבעות הרגליים לא נוגעות ברצפה), ודרך התחבושת האצבע נראית בגוון שחור. מה עליי לעשות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
לגבי הכאב- זה אכן איזור רגיש ואין שום סיבה להימנע ממשככי כאבים.
ד''ר דני רוזין06/01/2017בכלל, במצב דלקתי יש תמיד יותר כאבים, זה צפוי לחלוף תוך ימים ספורים
לגבי המעקב- ככלל מקובל לעקוב אחרי פעולה ניתוחית שמבצעים כדי לראות את תהליך ההחלמה, אבל זה נכון ששכיחות הסיבוכים בניתוח זה כל כך קטנה וההחלמה לרוב טובה דלפעמים מוותרים על הביקורת, זה לא מעיד על טיפול שגוי.
אין בעיה להוריד את החבישה, לשטוף ולהיווכח שהכל בסדר (השחור הוא כנראה גלד של דם קרוש). אם הדברים לא מסתדרים תפנה שוב לבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה , עדכון:
איתי06/01/2017ראשית תודה רבה על התגובה.
עברו מספר ימים והאצבע התנפחה ומפרישה המון מוגלה, ולעיתים נדירות גם דם טרי. אני ממשיך לחבוש עם סינטומצין (אמרו לי למרוח את זה טרם הניתוח, ואמרתי שלא יזיק למרוח גם עכשיו). כמו כן, כף הרגל מאוד נפוחה מלמטה. האם נכון להמשיך לחבוש עם זה ? האם נורמלי ששלושה ימים אחרי הניתוח אין שיפור בכאבים או במצב הרגל והאצבע בפרט ?
תודה מראש !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
זה יכול לקחת אפילו שבוע. תמשיך בטיפול וצפה לשיפור בשבוע הבא
ד''ר דני רוזין06/01/2017אם לא פנה לבדיקה בשבוע הבא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוקיי תודה רבה ד"ר!
איתי06/01/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)