כאבים לאחר ניתוח בקע טבורי - בחלוף שלוש שנים

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• כאבים לאחר ניתוח בקע טבורי - בחלוף שלוש שנים
    יואב
    24/01/2017

שלום רב,

לפני כ3 שנים (הנני בן 25 כיום) נותחתי בניתוח בקע טבורי. בקע קטן, שאובחן לאחר תלונה על כאב אחר בכלל, ללא הנחת רשת. עד היום אינני בטוח למה בכלל בחרתי לנתח, אבל זה כבר אבוד.
    מספר חודשים לאחר הניתוח, התחלתי להתקל בתופעות הבאות, רובן ככולן קיימות עד היום, ללא שיפור, החמרה, אלא בעיקר שימור וחוסר חוקיות:

1. כאבים רנדומלים במהלך היום באזור הניתוח, בדרך כלל באזור ספציפי, אבל לא רק. לא כאבים ברמה של בכי ועצירת פעילות, אבל לפעמים הם חזקים יותר. הכאבים מופיעים לפעמים גם בפעילות מאומצת, אבל לא רק.

2. כאבים בינונים בדרך כלל, אך עזים יותר לפעמים, בעת שכיבה על הבטן. מלווה במין תחושת "שריפה". לפעמים נמשכים גם לאחר קימה ושינוי מצב. תזוזה קדימה ואחורה במהלך השכיבה מגבירה את הכאב.

3. עד היום, כאשר אני מכוון, לצורך העניין במקלחת, זרם מים ישיר על איזור הניתוח, אני חש בכאב מסויים ובאי נוחות. בנוסף, עד היום, בימים מסויימים, מגרדת לי הצלקת והאזור שמסביב מאוד.

4. בעקבות הניתוח, צורתו של הטבור שלי השתנתה. הוסבר לי כי זה תקין, אך עד היום זה נראה לי מוזר. האם אכן תקין?

בעקבות כל הנושאים האלה, ביצעתי MRI, וכמובן שחזרתי לכירורג שניתח, והלכתי לכירורג נוסף, על מנת לקבל חוות דעת שנייה. לצערי, לאף אחד מהם לא היו רעיונות או פתרונות. אשמח לשמוע את דעתכם בנושא לפני שאפנה לכירורג נוסף.

המון המון תודה,
    יואב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה היה ב-MRI?

ד''ר דני רוזין
    25/01/2017

לא ברור לי למה בוצע, אבל אם מחפשים בקע חוזר עדיף US.
    בכל מקרה גם ללא חזרת הבקע לפעמים צלקת נשארת רגישה, לעתים עצב מגורה או תפוש בצלקת, ואם אין משהו שניתן לתיקון (בספק) ניתן להעזר במרפאת כאב (או לחיות עם זה...)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה

יואב
    25/01/2017

הMRI היה תקין. בנוסף, בוצע גם אולטראסאונד, וגם הוא היה תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו