מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פענוח בדיקת אולטרה סאונדדור17/06/2017
שלום ד״ר דני,
עשיתי לאחרונה בדיקת אולטרה סאונה ורציתי אם תוכל לעזור לי לפענח את תוצאות הבדיקה:
הבדיקה מכוונת למפשעות דו-צדדי.
הבדיקה בוצעה במנוחה ובזמן וולסלבה.
הודגמו מספר בלוטות לימפה במראה סונוגרפי שמור עם מרכז שומני ברור וללא היפרמיה משמעותית בגודל מקס עד כ- 17*6 ממ
מפשעה ימין- בזמן ולסלבה בלבד יש רושם של בקע מפשעתי זעיר בקוטר עד כ- 9 ממ מכיל שומן
מפשעה שמאל- לא הודגם בקע מפשעתי.
השאלות שלי הם:
1. האם מדובר בבקע שדורש ניתוח?
2. האם הבקע שנמצא, יכול לגרום לכאבים באזור המפשעה - התלונה העיקרה בגללה פניתי לבצע את הבדיקה.
3. האם הבקע שנמצא, קשור להרמת משאות כבדים לפני מספר שנים.
אני מודה לך מראש,
דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בדיקת האולטרסאונד רגישה ויכולה להראות בקעים קטנים,
ד''ר דני רוזין17/06/2017ולא כל מה שהיא מראה מחייב ניתוח. לעומת זאת אם יש כאבים באיזור שמחשידים לבקע והבדיקה מאמתת את זה אז יש היגיון בלנתח. ככלל הבקעים הזעירים האלה יכולים לגרום לכאב אך נדיר שהם מסוכנים, ורק חלקם מתפתח בגודל עם השנים. מה בדיוק גורם, והאם זה קשור למאמץ זו שאלה לא פתורה, המאמץ אולי גורם לביטוי של בקע שהיה שם קודם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח בדיקת אולטרה סאונד
דור18/06/2017תודה רבה ד״ר דני, עזרת לי מאוד.
היה לי חשוב לשמוע דעה של מומחה.
הייתי אצל כירורג לאחר קבלת התשובות, אמרתי לרופא שהאזור כואב והתשובה שקיבלתי:
״זה לא בקע, אתה יכול להירגע, לא הייתה יושב כאן אם היה לך בקע. אין צורך בניתוח. הכאב אצלך הוא בגלל פריצות דיסק שיש לך או בגלל לחץ על עצב, אבל לא בגלל הבקע הזעיר הזה ועוד בזמן וולסלבה״.
לפני שנה, הייתי אצל כירורג אחר, אשר בדק אותי ובבדיקה הגופנית משש בקע קטן.
הרופא שלח אותי לבצע בדיקת אולטרה סאונד אשר יצאה תקינה.
לאחר שנה הכאבים לא עברו, ביצעתי את הבדיקה הנוכחית ואלו היו התוצאות.
מה דעתך, האם כדאי לגשת לכירורג נוסף או להסתפק בתשובה של הכירורג האחרון שהייתי אצלו?
אני מודה לך מראש,
דור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא רואה צורך לאסוף עוד ועוד דעות.
ד''ר דני רוזין18/06/2017הנתונים קיימים, אין סכנה או דחיפות אלא רק אי נוחות, אם היא משמעותית בעיניך תוכל לפנות שוב לקראת ניתוח, אבל אם ניתן לחיות עם זה בינתיים אז אפשר לעקוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דוקטור נכבד
דור18/06/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)