מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תגובה לתשובה ב"אובחנתי על ידי מומחה בשם משה דודאי שיש לי בקע ספורטאים"יצחק קדוש26/11/2017
הנה ציטוט מתוך כתבה שנמצאת באתרו של המומחה משה דודאי : ״ מהי טכניקה אנדוסקופית RRT הייעודית לבקע ספורטאים?
בשנת 1996 פתחנו טכניקה אנדוסקופית TEP מותאמת לתיקון הבעיות של SH: RELEASE REINFORCE TECHNIQUE (RRT) . עיקרי הטכניקה הם: 1. שחרור הידבקויות דלקתיות חריפות וכרוניות במפשעה; 2. שחרור ליפומות כלואות בפתחים אנטומיים שנפתחו מהטראומה; 3. חיתוך הליגמנט האינגוינלי בגבול הטבעת הפנימית לשחרור הלחץ על העצבים הכלואים תחתיו והמתח בתעלת המפשעה; 4. הנחת רשת מאחורי הקיר האחורי של המפשעה והפוביס, לחיזוק ותמיכה של הדופן ועיגוני השרירים. ״
בכלל לא מוזכר בקע קטן. אני מנסה לקבל מידע לגבי כל העניין שהזכרתי בתגובה הראשונה שלי ומקבל פריטי מידע לאט לאט ממה שאני מחפש באינטרנט ומתגובות כמו שלך , אך זה נראה שמשה דודאי מדבר על דברים שונים משאר הכירורגים ולכן זה מקשה עלי עוד יותר להבין למה המצב שלי דורש ניתוח כי כמו שהסברתי למעלה אני מקבל ממשה דודאי הסבר שלא כל כך ברור לי ויש הרגשה לא נעימה כאילו אני מציק לו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
אותו שומן מסעיף 2 (״ליפומות בפתחים״)- זה הבקע
ד''ר דני רוזין26/11/2017חילוץ השומן וחיזוק האיזור ברשת- זה למעשה תיקון הבקע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יצחק קדוש27/11/2017תודה על התגובה שלך עכשיו זה מוסבר לי יותר.
אך סעיפים 3 ו - 4 עדיין לא מובנים לי וקצת מטרידים אותי.
בסעיף ה - 3 המומחה משה דודאי רשם בכתבה שלו שהוא חותך את הליגמנט האינגוינלי , עכשיו אני יודע שחלק מהרצועות בברכיים (Ligaments) אם יש בהן קרע חלקי אני חושב או שזה בקרע מלא אז הן לא מחלימות , לכן זה מטריד אותי מה יקרה לליגמנט האינגוינלי אם המומחה יחתוך בה חתך , הליגמנט האינגוולי יחלים או יכול להחלים אם יתבצע בו חתך בגבול הטבעת הפנימית ?
ובנוסף בסעיף 4 כתב המומחה משה דודאי על הנחת רשת מאחורי הקיר האחורי של המפשעה והפוביס , לחיזוק ותמיכה של הדופן ועיגוני השרירים. עכשיו אני מבין שהשרירים בעצם יבנו לתוך הרשת וכך השרירים יתחזקו (אני מבין את זה גם מבחינה הגיונית שבשרירים יש יותר דם והם נבנים בגוף ביותר קלות) , אך המומחה משה דודאי אמר לי שיש לי התרופפות של הגידים שמתחברים לאגן (או שזה יריעה של גידים , ממה שאני מבין , בשם Conjoint tendon) , אז גם הגידים נבנים לתוך הרשת ומתחדשים ? כי אני לא מבין מה יש לעשות להתרופפות של גידים , מה יעזור שרירים חזקים עם גידים רופפים ? אני מבין שלגידים יש פחות יכולת ריפוי בגלל שיש בהם פחות דם שמגיע מהגוף אז אולי פחות יש מה לעשות בקשר לזה ? או שאולי יריעת הגידים הזאת מתפקדת רק כחומה במפשעה ולא כמו גיד ביד לדוגמא , גיד שמחבר בין שריר לעצם ולכן אפשר להשים שם רשת שתתפקד במקום הגידים שהתרופפו ואולי לא ממלאים את תפקידם כראוי כתוצאה מזה ? עיגוני השרירים זה בעצם הגידים שמתחברים לאגן כן ? והדופן זה שרירים במפשעה שיוצרים דופן (כמו קיר) או שהדופן מורכבת מכמה דברים ביחד ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ירדת להרבה פרטים אבל חלקם הוא בגדר תיאוריה...
ד''ר דני רוזין27/11/2017חיתוך חלקי ומבוקר של ליגמנט הוא בסדר.
חיזוק של איזור המפשעה עם רשת נותן תמיכה לאיזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יצחק קדוש27/11/2017כלומר הליגמנט אמור ויכול להחלים מהחיתוך ?
לגבי הרשת אני יודע שרשמתי המון , רק האם גם הגידים אמורים לצמוח לתוך הרשת ? אם לא אז הם נשארים רופפים ובעצם הרשת היא בשביל לחזק את השרירים ולתמוך בגידים איכשהו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן, יש תהליך החלמה.
ד''ר דני רוזין27/11/2017הרקמות מתאחות עם הרשת שנשארת כשיכבת חיזוק
יצחק קדוש28/11/2017כדאי להיות מדויק יותר , יש תהליך החלמה של הליגמנט האינגוינלי לאחר שחותכים אותו ? והרקמות מתאחות עם הרשת זה אומר כולל רקמות הגידים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כן
ד''ר דני רוזין28/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יצחק קדוש29/11/2017תודה על כל העזרה עד עכשיו.
האם הרשת שנשארת בגוף יכולה לגרום לדלקות חריפות כמו בדלקת פרקים שבו הגוף תוקף את עצמו , בגלל משהו זר (הרשת) שהגוף לא יזהה ? הרשת עשויה מפלסטיק הרי לא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא, אין כמעט בכלל תגובות חיסוניות לרשת, רק זיהום עלול לקרות- אבל נדיר מאד
ד''ר דני רוזין01/12/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)