מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בליטה במפשעה, לא ברור אם בקע או ציסטהדניאל21/05/2018
שלום,
לפני כשנה הופיע לי בוקר אחת בליטה במפשעה בצד ימין בקוטר 4 ס"מ, בערך בולטת 1 ס"מ או יותר.
בהתחלה זה כאב בתנוחות מסויימת ובלט מאוד. מאז זה הספיק להיעלם לתקופות ולחזור אבל כבר לא כואב בכלל, הקוטר זהה בערך אבל משמעותית פחות בולט.
חוץ מפעם בכמה חודשים שזה יכול לבלוט פתאום במיוחד ליום.
כשאני שוכב על הגב זה נעלם לגמרי ואחר כך חוזר לאט לאט.
עשיתי CT לא מזמן ולא ראו כלום אמרו שהכל תקין.
עשיתי US לפני שנה כשזה היה יותר בולט ואמרו שלא ראו בקע ושזה ציסטה עם נוזל. צרפתי תמונה להודעה, לא מצפה לקבל חוות דעת עליה, רק מצרף כדי להבהיר את המצב.
הייתי אצל שני כירורגים.
הראשון נגע והסתכל על הCT ואמר 100% בקע אבל לא הסכים להסתכל על הUS ולהסביר מדוע רואים שם ציסטה.
הכירורג השני אמר אותו דבר בדיוק ואחרי התעקשות הסכים להסתכל על הUS ואז אמר שהוא לא בטוח מה זה ושאם זה לא כואב להסתפק כרגע במעקב.
האם יש לך המלצה מה אני יכול לעשות או איזה בדיקה אני יכול לבקש לעשות כדי לברר מה זה? או כדי לבטל את הספק מהבקע?
תודה רבה,
דניאל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מקרה קלאסי של ״כולם צודקים״...
ד''ר דני רוזין21/05/2018ישנם בקעים בהם הפתח עצמו מאד קטן, כך שכל מה שיכול לעבור דרכו, ולמלא את שק הבקע, זה נוזל, ולא מעי. לכן יש לזה מראה של ציסטה (חלל עם נוזל), אבל זה משתנה כי לעתים הנוזל מתרוקן חזרה לבטן (בשכיבה).
זה לא ממש מסוכן, יותר מציק, אבל לא מסתדר ללא ניתוח. ניתן להמשיך לעקוב אם זה לא מאד מפריע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)