בליטה במפשעה, לא ברור אם בקע או ציסטה

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• בליטה במפשעה, לא ברור אם בקע או ציסטה
    דניאל
    21/05/2018

שלום,
    לפני כשנה הופיע לי בוקר אחת בליטה במפשעה בצד ימין בקוטר 4 ס"מ, בערך בולטת 1 ס"מ או יותר.
    בהתחלה זה כאב בתנוחות מסויימת ובלט מאוד. מאז זה הספיק להיעלם לתקופות ולחזור אבל כבר לא כואב בכלל, הקוטר זהה בערך אבל משמעותית פחות בולט.
    חוץ מפעם בכמה חודשים שזה יכול לבלוט פתאום במיוחד ליום.
    כשאני שוכב על הגב זה נעלם לגמרי ואחר כך חוזר לאט לאט.

עשיתי CT לא מזמן ולא ראו כלום אמרו שהכל תקין.
    עשיתי US לפני שנה כשזה היה יותר בולט ואמרו שלא ראו בקע ושזה ציסטה עם נוזל. צרפתי תמונה להודעה, לא מצפה לקבל חוות דעת עליה, רק מצרף כדי להבהיר את המצב.

הייתי אצל שני כירורגים.
    הראשון נגע והסתכל על הCT ואמר 100% בקע אבל לא הסכים להסתכל על הUS ולהסביר מדוע רואים שם ציסטה.
    הכירורג השני אמר אותו דבר בדיוק ואחרי התעקשות הסכים להסתכל על הUS ואז אמר שהוא לא בטוח מה זה ושאם זה לא כואב להסתפק כרגע במעקב.

האם יש לך המלצה מה אני יכול לעשות או איזה בדיקה אני יכול לבקש לעשות כדי לברר מה זה? או כדי לבטל את הספק מהבקע?
    תודה רבה,
    דניאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מקרה קלאסי של ״כולם צודקים״...

ד''ר דני רוזין
    21/05/2018

ישנם בקעים בהם הפתח עצמו מאד קטן, כך שכל מה שיכול לעבור דרכו, ולמלא את שק הבקע, זה נוזל, ולא מעי. לכן יש לזה מראה של ציסטה (חלל עם נוזל), אבל זה משתנה כי לעתים הנוזל מתרוקן חזרה לבטן (בשכיבה).
    זה לא ממש מסוכן, יותר מציק, אבל לא מסתדר ללא ניתוח. ניתן להמשיך לעקוב אם זה לא מאד מפריע.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו