שני טחולונים קטנים קדמית לטחול

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• שני טחולונים קטנים קדמית לטחול
    טחולונית
    22/05/2018

שלום רב
    אני סובלת מזה שנים מכאבי בטן ומשום כך אני במעקב אחת לכמה זמן .לפני כחודשיים עברתי ולא בפעם הראשונה בדיקת us אשר למעט כבד קצת שומני לא מצאה דבר .לפני כחודש עברתי לראשונה מזה שנים ct ונמצא שיש לי שני טחולונים קדמית לטחול .ראיתי שכבר הגבת למישהי שכתבה על זה אולם לא הבנתי איך זה נוצר ,האם יש לזה איזו שהיא משמעות ,האם אני צריכה להיות במעקב גם על זה ואיך זה שהus לא גילה במהלך השנים .זו הפעם הראשונה שאני למדה שיש לי שלושה טחולים .בכל זאת ממצא קצת מפתיע .בקיצור אשמח לקצת פירוט .תודה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זה לא נדיר, אין לזה שום משמעות, ובודאי לא הגורם לכאבים.

ד''ר דני רוזין
    23/05/2018

פעמים רבות רואים רקמת טחול קטנה נפרדת מהטחול ה״ראשי״, כמראה שבהתפתחות כמה תאים ניתקו ותפשו עצמאות. לא תמיד קל לראות את זה באולטרסאונד אם לא ממש מחפשים, אבל זה לא ״פיספוס״ של הבודק כי זה לא ממש משנה.
    בקיצור- זה לא מיוחד, לא מסוכן, ולא משנה כמעט לכלום- רק שבמחלות בהן צריך לנתח ולהוציא את הטחול לפעמים יש צורך לוודא ולהוציא גם את הטחולונים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו