מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- CT,קולונוסקופיה וירידה במשקלנחמן26/06/2018
שלום ,דוקטור רוזין!
אני בן 57.אני סובל מכאבי בטן במשך כשנה.
בשל כאבי הבטן התחתונה,לפני כשנה ביצעתי CT בטן ללא ממצא חריג.לפני שנה וחצי עברתי קולונוסקופיה ארוכה ללא ממצא חריג.
בחודש האחרון התחזקו כאבי הבטן התחתונה משמאל.בדיקות מעבדה תקינות(ספירה,כימיה מלאה,CRP),פרט ללקטט שנעשה מספר פעמים תוך יממה(23-21-26) .LDH תקין .
תוך חצי שנה ירדתי לכ-3 ק"ג(כמעט הפסקתי לאכול תוספות בארוחת צהריים והפחתי כמות סוכר בתה).לא היה שינוי נוסף בתפריט ובכמות האוכל.
בירור אורולוגי תקין.
לאור מה שתיארתי,האם יש צורך,לדעתך לחזור על CT או/וקולונוסקופיה?
האם הירידה ב3 ק"ג(מ69 ל66) תוך חצי שנה נחשבת כמשמעותית?
תודה.
נחמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הירידה לא מאד משמעותית.
ד''ר דני רוזין26/06/2018להמשך בירור כאבי בטן ממליץ לחזור לרופא גסטרו- יש הרבה בדיקות נוספות פרט למה שכבר עברת, לא דוקא הדמיה (רגישות לחלב, צליאק, טפילים וכו וכו)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמהי המשמעות של העליה בלקטט?
נחמן26/06/2018שלום ,דוקטור רוזין!תודה לך על תשובתך המעודדת.הייתי רוצה לדעת את התייחסותך לעליה ברמת הלקטט.רופא המשפחה אמר לי שיתכן ויש לי בקע כלוא או חסימה כלשהי במעי,אך לא מצאו לי בקעים כלואים לא בבדיקה כירורגית ולא באולטרסאונד..
האם ישנם מצבים נוספים(פרט ללויקמיה ולימפומה) בהם יש עליה בלקטט?האם לא מסוכן לחיות עם דם חומצי?
סליחה על ריבוי השאלות,כי עד שאתקבל אצל רופא מומחה יעברו 3 חודשים לפחות...כך התורים בכללית.
תודה רבה,
נחמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
עליה מתונה של לקטט לא ספציפית לאבחנה זו או אחרת, ובודאי לא שם נרדף לחומציות
ד''ר דני רוזין26/06/2018יש לא מעט הסברים לעליה חולפת, אם כל הבדיקות מאותו יום ניתן לבדוק פעם נוספת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה,דוקטור רוזין! בקופה לא יעשו לי את הבדיקה עוד פעם...
נחמן26/06/2018תודה רבה,דוקטור רוזין!
אני בטוח שבקופה יעשו לי בדיקות עוד פעם ...כבר באוקטובר כשהייתי במיון הלקטט היה 25.אחר כך זה היה 18 ו14 ועכשיו שוב עלה.למדתי שלא כדאי לנסוע למיון עם כאבי בטן במידה ולא נצפה בעיה כירורגית חריפה.אני מתוסכל ,כי לא מתייחסים לסבל שלי.אני לא צריך חופש מחלה,לא זו הבעיה.
אני רק רוצה לקבל עזרה לכאבים(האקומול והאופטלגין הם לא הפיתרון לטווח ארוך) ולהיות בטוח שהכל בסדר.
תודה לך בכל מקרה.
בברכה,
נחמן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)