CT,קולונוסקופיה וירידה במשקל

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• CT,קולונוסקופיה וירידה במשקל
    נחמן
    26/06/2018

שלום ,דוקטור רוזין!
    אני בן 57.אני סובל מכאבי בטן במשך כשנה.
    בשל כאבי הבטן התחתונה,לפני כשנה ביצעתי CT בטן ללא ממצא חריג.לפני שנה וחצי עברתי קולונוסקופיה ארוכה ללא ממצא חריג.
    בחודש האחרון התחזקו כאבי הבטן התחתונה משמאל.בדיקות מעבדה תקינות(ספירה,כימיה מלאה,CRP),פרט ללקטט שנעשה מספר פעמים תוך יממה(23-21-26) .LDH תקין .
    תוך חצי שנה ירדתי לכ-3 ק"ג(כמעט הפסקתי לאכול תוספות בארוחת צהריים והפחתי כמות סוכר בתה).לא היה שינוי נוסף בתפריט ובכמות האוכל.
    בירור אורולוגי תקין.
    לאור מה שתיארתי,האם יש צורך,לדעתך לחזור על CT או/וקולונוסקופיה?
    האם הירידה ב3 ק"ג(מ69 ל66) תוך חצי שנה נחשבת כמשמעותית?
    תודה.
    נחמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הירידה לא מאד משמעותית.

ד''ר דני רוזין
    26/06/2018

להמשך בירור כאבי בטן ממליץ לחזור לרופא גסטרו- יש הרבה בדיקות נוספות פרט למה שכבר עברת, לא דוקא הדמיה (רגישות לחלב, צליאק, טפילים וכו וכו)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהי המשמעות של העליה בלקטט?

נחמן
    26/06/2018

שלום ,דוקטור רוזין!תודה לך על תשובתך המעודדת.הייתי רוצה לדעת את התייחסותך לעליה ברמת הלקטט.רופא המשפחה אמר לי שיתכן ויש לי בקע כלוא או חסימה כלשהי במעי,אך לא מצאו לי בקעים כלואים לא בבדיקה כירורגית ולא באולטרסאונד..
    האם ישנם מצבים נוספים(פרט ללויקמיה ולימפומה) בהם יש עליה בלקטט?האם לא מסוכן לחיות עם דם חומצי?
    סליחה על ריבוי השאלות,כי עד שאתקבל אצל רופא מומחה יעברו 3 חודשים לפחות...כך התורים בכללית.
    תודה רבה,
    נחמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עליה מתונה של לקטט לא ספציפית לאבחנה זו או אחרת, ובודאי לא שם נרדף לחומציות

ד''ר דני רוזין
    26/06/2018

יש לא מעט הסברים לעליה חולפת, אם כל הבדיקות מאותו יום ניתן לבדוק פעם נוספת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה,דוקטור רוזין! בקופה לא יעשו לי את הבדיקה עוד פעם...

נחמן
    26/06/2018

תודה רבה,דוקטור רוזין!
    אני בטוח שבקופה יעשו לי בדיקות עוד פעם ...כבר באוקטובר כשהייתי במיון הלקטט היה 25.אחר כך זה היה 18 ו14 ועכשיו שוב עלה.למדתי שלא כדאי לנסוע למיון עם כאבי בטן במידה ולא נצפה בעיה כירורגית חריפה.אני מתוסכל ,כי לא מתייחסים לסבל שלי.אני לא צריך חופש מחלה,לא זו הבעיה.
    אני רק רוצה לקבל עזרה לכאבים(האקומול והאופטלגין הם לא הפיתרון לטווח ארוך) ולהיות בטוח שהכל בסדר.
    תודה לך בכל מקרה.
    בברכה,
    נחמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו