ניתוח לתיקון רפלוקס ובקע סרעפתי

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• ניתוח לתיקון רפלוקס ובקע סרעפתי
    יעל
    31/08/2018

שלום, אני סובלת מרפלוקס חמור כבר כ 20 שנה שבנן נוטלת קבוע נקסיום 40 מ"ג פעמיים ביום. קראתי שישנו הליך שנקרא לינקס link שמחדירים בו טבעות המורכבות מחרוזים העשויים טיטניום בחיבור בין הוושט לקיבה. האם זה קיים בארץ? והאם ההליך של הצרה אנדוסקופית של השריר הטבעתי קיים בארץ ומומלץ? יש לי בקע סרעפתי בינוני גם. רציתי בבקשה לברר: האם זה נכון שברוב המקרים בניתוח לתיקון הרפלוקס והבקע הרפלוקס חוזר? קראתי שמדובר על חזרה אצל 50 אחוזים תוך שנתיים. אני בת 38.
    תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למיטב ידיעתי לינקס לא קיים בארץ. תוכלי אולי לנסות לברר אצל פרופ׳ יואב מינץ בהדסה.

ד''ר דני רוזין
    31/08/2018

הפרוצדורות האנדוסקופיות תמיד נשמעות מבטיחות (״במקום ניתוח״) אבל אין בהן ניסיון רב ולאורך זמן ולא הייתי ממליץ.
    נכון שיש שיעורי חזרה לאחר ניתוח (תיקון לפרוסקופי עפ״י ניסן)- אבל ככלל בכישלון תרופתי זה עדיין הניתוח המומלץ המקובל הותיק והטוב, עם שיעורי הצלחה טובים להקלה בתסמינים- גם אם יש בצילומים לעתים חזרה, או שיש צורך לחזור לתרופות- אבל לרוב בעוצמה הרבה יותר נמוכה ממה שהיה מלכתחילה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו