מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ניתוח כריתת סינוס פילונידאליזוהר ליס24/09/2018
אז ככה אני אחרי שני כריתות, את הראשון ביצעתי לפני פחות משנה ואת השני ביצעתי לפני שבוע.
כאשר ביצעתי את הניתוח בפעם הקודמת הרופא הביא לי מרשם לאנטיביוטיקה, תחבושות בסוימיות עם חומר שלא נדבק לעור חזק מדי ומשככי כאבים.
בניתוח שביצעתי לפני שבוע הרופא הביא לי רק מרשם למשככי כאבים ואמר לי שלא צריך אנטיביוטיקה וכו'.
לפני שלושה ימים התחילו לי הפרשות מהאיזור התחתון של התפרים שמלווה להפרשות גם דם.
יום אחרי זה, הדם הפסיק והאיזור מפריש רק חומר ירוק שמריח רע מאוד, ההפרשה קוראת בעיקר בלילות כשאני ישן.
הרופא בנוסף לכל אמר לי שאת התפרים אני יכול להרויד כבר אחרי שבועיים, אבל אני חושב שעדיף לחכות כי אין הרבה הבדל בשבוע האחרון לעומת מתי שיצאתי מהניתוח, פעם שעברה הרופא ציין הורדת תפרים לאחר חודש וחצי.
יש לי מספר שאלות בנוגע לכל ההנחייות של הרופא ולגבי מה שתיארתי כאן.
1. הרופא היה אמור להביא לי אנטיביוטיקה למרות שלפי ההנחייה שלו אין צורך?
2. ההפרשות צריכות להיות? (הפרשות רבות של הרבה מהחומר)
3. כחייל קיבלתי 3 שבועות ג' ולא נקבעה לי ביקורת מיד לאחר ה3 שבועות מה שאומר שאני צריך לחזור לתפקוד מלא מיד אחרי למרות שאיני מסוגל, האם זה אפשרי?
4. את התפרים רצוי להוריד אחרי שבועיים גם אם אין שיפור רב?
תודה רבה לעוזרים בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש הרבה דיעות והרבה גישות... לרוב אין צורך באנטיביוטיקה. לרוב ניתן להסיר תפרים אחרי שבועיים
ד''ר דני רוזין24/09/2018אבל אם יש סימני דלקת לעתים צריך טיפול, ולפעמים צריך הוצאת תפר לפני הזמן כדי לנקז הפרשות. הכי טוב זה לחזור לביקורת- להקדים את התור אם ההחלמה אינה חלקה.
.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימני דלקת
זוהר ליס24/09/2018איך אפשר לראות אם יש סימני דלקת, הכוונה היא כיצד זה נראה כדי לאבחן נכון?
ולהקדים את התור זה בעייתי כי בתור חייל זה רופא מילואים שקבע לי תור אליו רק מתי שהוא חוזר ליום מילואים.
לגבי שאלה 2, תוכל להסביר את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
סימני דלקת זה חום, כאבים חזקים, אודם סביב, הפרשה מוגלתית
ד''ר דני רוזין24/09/2018הפרשה יכולה להיות לפעמים אבל אם הן רבות זה יכול להעיד על זיהום.
אם אין רופא זמין והאיזור בעייתי ניתן לפנות למיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזיהום
זוהר ליס25/09/2018זיהום יכול להיווצר בגלל חוסר באנטיביוטיקה?
דרך אגב, חוסר אנטיביוטיקה לאחר הניתוח יכול להשפיע על הגוף עצמו כמו חום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
לא מדובר על ״חוסר אנטיביוטיקה״. וחום לא נגרם מחוסר אנטיביוטיקה אלא מתגובה דלקתית.
ד''ר דני רוזין25/09/2018אנטיביוטיקה ניתנת לטיפול בזיהום, ולעתים כמניעה- אך גם אז לא תמיד מונעת. לא מקובל לתת אנטיביוטיקה לאורך זמן כמניעה- למרות שיש רופאים שעושים זאת, לרוב מדובר על מנה אחת או מנות בודדות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)