שאלה בנושא סי טי בטן

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא סי טי בטן
    גלי
    25/09/2018

שלום רב,
    בת 39, ברקע אנדומטריוזיס במצב קל יחסית. לפני מספר ימים הופנתי למיון בשל כאבים חזקים מאד בצד ימין..
    הוחלט לבצע סי טי בטן בשל חשש לאפנדיציט.
    הסי טי יצא תקין ללא דלקת בתוספתן.
    אושפזתי בכל זאת ליום-יומיים כדי להמשיך ברור. משראיתי שאיני חשה בהטבה בכאבים באותו בית חולים. החלטתי לעבור לבית חולים אחר לשמוע דעה נוספת. הכירוגית שבדקה אותי במיון החליטה לתת לי רנטגן חזה (בשל תלונתי גם על קשיי נשימה) וגם רנטגן לבטן. בדרך כלל אני שואלת שאלות אך הפעם הכאב שהתיש אותי גרם לי לקבל בהכנעה כל דבר העיקר שימצאו מה הבעיה. לציין ששתי הבדיקות יצאו תקינות. בסוף הסתבר שככל הנראה זה היה משהו ויראלי.
    שאלתי היא האם יש בבדיקת הרנטגן לבטן הרבה קרינה? ומדוע אם עשו לי סי טי בבטן נדרש גם צילום בטן? אני חוששת מרמת הקרינה שגופי ספג ולא מבינה מדוע נדרש רנטגן בטן אחרי סי טי בטן (לציין שחוץ מאבחנה כתובה לא היה לי דיסק להראות לבית חולים השני והם רצו דיסק)
    אודה לתשובתך האם סי טי בטן לא עונה על הדברים שרנטגן נועד לענות אליהם?
    סליחה על אורך ההודעה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא סי טי בטן

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• על פניו הצילום לא מוסיף הרבה מעבר לסיטי, אך ממילא כמות הקרינה בסיטי הרבה יותר גבוהה מצילום כל שזה די חסר משמעות.

ד''ר דני רוזין
    25/09/2018

בכל מקרה, צריך להבין את המנגנון ואת האחריות שלך לעניין- חוסר אמון במערכת הביא אותך לבדיקות חוזרות במקום אחר, לך יש ציפיות ולרופאים שלא מכירים אותך יש מחוייבות לפחות לבירור ראשוני, מה עוד שלא הבאת את הדיסק אז תוספת של צילום היא לא מסוכנת, ושוללת בעיות חמורות כמו חסימה או נקב במעי.
    אם היית קצת יותר סומכת על מי שבדק אותך ועשה בירור מלא לא היית מכניסה את עצמך לסיטואציה הזו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ותגובה לדבריך

גלי
    25/09/2018

דר רוזין,
    ראשית, תודה על תשובתך המהירה.
    שנית, נשמע כאילו אתה כמעט מאשים אותי בכל שהטלתי ספק באופן הטיפול אותו קיבלתי. למזל או לצערי הולת הספק נבעה כתוצאה מכך אושפזתי ושורה של רופאים שבאו לביקור בוקר רפרפו על פני, דחפו לי אנטיביוטיקות בלי סוף וטענו שאינם יודעים מה הבעיה תוך שמשאירים אותי בצום במשך יומיים תמימים.
    לעומת זאת, בבית החולים שאתה אגב נמנה על שורותיו ערכו בדיקה של פנימאית בכירה בנוסף לבירור הכירוגי וטענו שאין שום בעיה שמצריכה אשפוז ואפילו טענו שאם הייתי מגיעה מלכתחילה אליהם ספק אם היו מבצעים סי טי..ואכן הבעיה חלפה מעצמה. מי יודע עוד כמה זמן אשפוז וטיפול אנטיביוטי הייתי צריכה לספוג בב״ח הראשון אליו הגעתי. הנחת היסוד שממנה אתה יוצא, שהייתי צריכה לא להטיל ספק שגויה לטעמי לפעמים גם לנו החולים מותר לפקפק ברופאים ובדרך הטיפול. כל שביקשתי לדעת הוא האם יש איזשהו ערך מוסף לבדיקת רנטגן נוסף על סי טי שנעשה.
    לרגע אין בי טיפת טרוניה או ביקורת לבית החולים השני שבדק אןתי, להפך, אני חושבת שבזכותם איננו מאושפזת סתם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מאשים כמובן.

ד''ר דני רוזין
    25/09/2018

רק מציין עובדה שכיחה שריבוי רופאים מוביל תמיד לריבוי בדיקות, ומעבר ממקום למקום לרוב אינו תורם תרומה ממשית. גם אצלך המעבר לבי״ח אחר, גם אם נראה לך רציני ויסודי יותר, לא שינה דבר במקרה שלך (פרט לעוד צילום, ואולי החזרת אימון במערכת).
    אין לי דבר נגד פיקפוק וספקות, אבל בסופו של דבר, ססטיסטית, הסיכוי לשינוי מהותי בטיפול ובמהלך ההחלמה כתוצאה מחוו״ד נוספת הוא ברוב המצבים נמוך.
    מתנצל שנתתי לך תשובה רחבה יותר ממה שציפית, אבל התפיסה של איך עובדת רפואה היא לעתים פשטנית מדי. תשובה מצומצמת (לצילום אין הרבה ערך מוסף לאחר סיטי), מחוץ להקשר הכולל של כל הסיפור, יכולה להתפרש בצורה לגמרי מוטעית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

גלי
    25/09/2018

דר רוזין,
    תודה על התייחסותך לתגובתי.
    שנה טובה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו