בלוטה במפשעה שמרגיש שזזה

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• בלוטה במפשעה שמרגיש שזזה
    יוני
    23/10/2018

שלום,
    אני בן 32 ובדרך כלל די בריא. לפני כשבועיים הרגשתי כאב די חזק בערך 7 ס"מ משמאל ולמטה מהפופיק וגם במפשעה בצד שמאל, בלי שקרה משהו מיוחד. הכאב ירד בשבועיים האחרונים אך מופיע בתנועות מסויימות או אם אני מתאמץ. הלכתי לכירורג שהפנה לאולטראסאונד רקמות רכות בבטן תחתונה ומפשעות שאני אמור לעשות עוד כמה ימים.
    כשאני נוגע במקום אני מרגיש כמו 'בליטה' כדור של בערך 2 על 2 ס"מ. לא רואים את זה בכלל מבחוץ, רק אם אני כאילו מכניס קצת את האצבעות. הכירורג שהייתי אצלו אמר שאפשר להרגיש 'בליטה קטנה' והוא לא בטוח כרגע מה זה.
    העניין הוא שכל פעם הבליטה קצת במקום אחר - לפעמים בערך 2 ס"מ בצד, לפעמים קצת למעלה, לפעמים קצת למעלה - האם העובדה שזה כל פעם זז זה סימן טוב ואולי זה סתם משהו בשריר או שזה אולי בקע? אמרו לי משהו שאולי זה בקע שפיגיליאני.
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוטה במפשעה שמרגיש שזזה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בהחלט יכול להיות בקע, אבל לא רואה הרבה טעם לנחש לפני האולטרסאונד

ד''ר דני רוזין
    23/10/2018

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה

יוני
    23/10/2018

שלום,
    תודה רבה על התשובה!
    לא רוצה 'לחפור' ולהיות פרפקציוניסט מצד אחד, אבל מצד שני - קראתי בכל מיני מקומות שלפעמים האולטראסאונד לא נותן תסמונת מהימנה / שלפעמים המפענחים לא מפענחים נכון / שלפעמים האולטראסאונד אומר שאין כאשר יש וכן הלאה - איך אפשר לסמוך על משהו שיש לגביו כל כך הרבה סימני שאלה (קראתי שגם CT לא תמיד נותן תשובה מהימנה)?

ועוד שאלה קשורה אם אפשר - איך 'בן אדם מן היישוב' עם 0 ידע בתחום יכול לדעת איזה 'נתיב' לקחת בהתמודדות עם כזאת בעיה כאשר יש כל כך הרבה גישות, מומחים, גישות חולקות וכן הלאה? הרי לקבל החלטות מושכלות בחיים צריך הרבה ידע וניסיון, אז מישהו בלי הידע והנסיון פשוט צריך לקחת כמה שעות / ימים ו'לאסוף' כמה ידע שהוא יכול ואז לקבל החלטה? הרי ברור שזה לא 'החלטה מושכלת'?
    תודה וסליחה על האורך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך להתחיל עם הדברים הפשוטים- בדיקת רופא, אולטרסאונד,

ד''ר דני רוזין
    23/10/2018

לרוב התשובות די ברורות. במיעוט המקרים יש ספקות ואז מעמיקים בבירור.
    אין טעם להתעמק בכל התיאוריות והאפשרויות לפני שמתחילים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

יוני
    24/10/2018

תודה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו