מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלוטה במפשעה שמרגיש שזזהיוני23/10/2018
שלום,
אני בן 32 ובדרך כלל די בריא. לפני כשבועיים הרגשתי כאב די חזק בערך 7 ס"מ משמאל ולמטה מהפופיק וגם במפשעה בצד שמאל, בלי שקרה משהו מיוחד. הכאב ירד בשבועיים האחרונים אך מופיע בתנועות מסויימות או אם אני מתאמץ. הלכתי לכירורג שהפנה לאולטראסאונד רקמות רכות בבטן תחתונה ומפשעות שאני אמור לעשות עוד כמה ימים.
כשאני נוגע במקום אני מרגיש כמו 'בליטה' כדור של בערך 2 על 2 ס"מ. לא רואים את זה בכלל מבחוץ, רק אם אני כאילו מכניס קצת את האצבעות. הכירורג שהייתי אצלו אמר שאפשר להרגיש 'בליטה קטנה' והוא לא בטוח כרגע מה זה.
העניין הוא שכל פעם הבליטה קצת במקום אחר - לפעמים בערך 2 ס"מ בצד, לפעמים קצת למעלה, לפעמים קצת למעלה - האם העובדה שזה כל פעם זז זה סימן טוב ואולי זה סתם משהו בשריר או שזה אולי בקע? אמרו לי משהו שאולי זה בקע שפיגיליאני.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
בהחלט יכול להיות בקע, אבל לא רואה הרבה טעם לנחש לפני האולטרסאונד
ד''ר דני רוזין23/10/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
יוני23/10/2018שלום,
תודה רבה על התשובה!
לא רוצה 'לחפור' ולהיות פרפקציוניסט מצד אחד, אבל מצד שני - קראתי בכל מיני מקומות שלפעמים האולטראסאונד לא נותן תסמונת מהימנה / שלפעמים המפענחים לא מפענחים נכון / שלפעמים האולטראסאונד אומר שאין כאשר יש וכן הלאה - איך אפשר לסמוך על משהו שיש לגביו כל כך הרבה סימני שאלה (קראתי שגם CT לא תמיד נותן תשובה מהימנה)?
ועוד שאלה קשורה אם אפשר - איך 'בן אדם מן היישוב' עם 0 ידע בתחום יכול לדעת איזה 'נתיב' לקחת בהתמודדות עם כזאת בעיה כאשר יש כל כך הרבה גישות, מומחים, גישות חולקות וכן הלאה? הרי לקבל החלטות מושכלות בחיים צריך הרבה ידע וניסיון, אז מישהו בלי הידע והנסיון פשוט צריך לקחת כמה שעות / ימים ו'לאסוף' כמה ידע שהוא יכול ואז לקבל החלטה? הרי ברור שזה לא 'החלטה מושכלת'?
תודה וסליחה על האורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צריך להתחיל עם הדברים הפשוטים- בדיקת רופא, אולטרסאונד,
ד''ר דני רוזין23/10/2018לרוב התשובות די ברורות. במיעוט המקרים יש ספקות ואז מעמיקים בבירור.
אין טעם להתעמק בכל התיאוריות והאפשרויות לפני שמתחילים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
יוני24/10/2018תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)