מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בלוטות לימפה במפשעה ימניתשואל08/11/2018
שלום ד"ר רוזין
בן 36
בחצי שנה האחרונה ואולי יותר שמתי לב שבצד ימין של המפשעה, באיזור של הרגל שצמודה למפשעה הימנית יש לי בלוטות לימפה מעט נפוחות. שמתי לב לזה אחרי שתוך כדי הליכה בחצי שנה האחרונה הרגשתי שם כאב עמום.
הרופא שלח אותי לאוטראסאונד מפשעה ימנית, ובתשובה נכתב:
"מפשעה ימין US
אין עדות לבקע
בלוטות בקוטר עד 2 סמ עם מרכז שומני"
מה דעתך? האם זה מדאיג ודורש המשך בירור?
אני גם מרגיש לא טוב במיוחד בשנה האחרונה.
אני לא יודע אם זה קשור, אבל אני סובל מכאבי גב תחתון כרוניים וגם צוואר, MRI הראה שינויים ניווניים בעמוד השדרה, וקרע באנולוס בעמוד שדרה מותני.
מצורף תמונות מהאוטראסאונד.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
מרכז שומני זה תקין ודי שולל בעיה משמעותית. אבל מציע לחזור לרופא-
ד''ר דני רוזין08/11/2018שיחליט אם יש צורך במעקב אי בירור נוסף או בכל זאת לקחת דגימה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך
שואל08/11/2018קודם כל, תודה רבה על התשובה המהירה והמרגיעה.
מהם הצבעים שרואים בתמונה? מה הם מייצגים? אם תוכל להסביר בקצרה.
ובהנחה שהמצב תקין, האם יכול להיות הסבר לבלוטות לימפה כמו שרואים בתמונה המצורפת שהם גדולים יחסית, במידה ובדקתי את כל הרגל והאיזור ואין שום פצע בחצי שנה האחרונה או כל זיהום שנמצא, מה כן זה יכול להיות?
האם ישנם מצבים שבלוטות לימפה באיזור הזה פשוט גדולות יותר מהצד השני ללא כל סיבה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הצבעים הם שימוש בדופלר כדי לבדוק זרימת דם בבלוטות. זה חלק סטנדרטי מהבדיקה,
ד''ר דני רוזין08/11/2018שעוזר לאפיין את מה שנבדק.
בלוטות (קשרי לימפה) יכולות לגדול תגובתית ולעתים להישאר גדולות לאורך זמן. גם לא חייבת להיות סימטריה.
אבל בסופו של דבר על הרופא הבודק לאסוף את כל הנתונים (מישוש, צילומים, לעתים בדיקות דם) ולהחליט האם יש חשד שמצריך ביופסיה או שניתן לעקוב. אם יתקשה להחליט אולי ישלח למומחה- למשל המטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודה לך מאוד על התשובות
שואל08/11/2018אעשה בדיקות דם
ובנוסף אגש לבדיקת כירוג בשבוע הבא
עם כל התוצאות.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייתי אצל כירוג
שואל18/11/2018בדק אותי פיזית
אמר שהבלוטה טיפה מוגדלת
ראה שכתוב מרכז שומני, אמר שלדעתו הכל בסדר, אבל ביקש לחזור על האולטראסאונד בעוד 3 חודשים, ואם אין שינוי בגודל, אז אין צורך להמשיך ולעקוב.
הראיתי לו את תמונות האולטראסאונד, אבל אמר שאין לו טעם להסתכל, כי הוא לא יכול לדעת באיזה מיקום האולטראסאונד בוצע, והכוונה שהוא לא יכול לדעת את הזווית שהמתמר היה בה כאשר נעשה ה-US, נשמע לי קצת מוזר. האם זה הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
כירורגים לרוב לא מסתכלים על תמונות אולטרסאונד אלא נעזרים בפענוח.
ד''ר דני רוזין18/11/2018אין שום צורך בזה.
ואין מה להתרגש מהצבעים...
מה שאמר הגיוני ונכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)