מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לגבי מה לעשותמשה19/11/2018
שלום,
אני בן 33.
לפני כחודש וחצי התחילו לי כאבים באיזור מפשעה שמאל שהתגברו במאמץ או בתנוחות מסויימות. במישוש הרגשתי איזשהי בלוטה של בערך 2 ס"מ מתחת לעור (אך לא רואים).
הלכתי לרופא של רפואה פנימית שאמר שלא חושב שזה משהו רציני ושלח לא"ס של הבטן שהיה תקין. אחר כך הלכתי לאורולוג שאמר לי ללכת לכירורג. הלכתי לכירורג ששלח לא"ס רקמות רכות בטן תחתונה ומפשעות שיצא תקין (הכירורג רק הסתכל על התוצאה). הוא אמר שלדעתו זה משהו בגיד ושאני צריך ללכת לאורתופד.
חזרתי לרופא לרפואה פנימית והוא אמר לי שאם יתגברו הכאבים אז שאלך לסיטי בטן ונתן לי הפניה.
עכשיו זה בערך שבועיים לאחר מכן. לא ממש כואב אך אני כן במישוש מרגיש איזה בלוטה שאני לא מרגיש בצד השני, ולפעמים כשאני מתכופף למשל אני מרגיש איזה 'משהו' שם או איזה נפיחות.
האם לעשות את הסיטי (כבר עשיתי לפני כשנה סיטי באיזור הגב ואני קצת חושש מענייני הקרינה), לעזוב את זה או אפשרות אחרת?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
ממליץ לוותר על הסיטי אם הכאב חלף. אם האולטרסאונד לא הראה בקע
ד''ר דני רוזין19/11/2018(וכירורג לא אמור להסתכל על צילומי האולטרסאונד, יש ציפייה מוטעית כזו...)
אם הכאב יחזור ממליץ לחזור על אולטרסאונד מכוון למפשעתו על ידי מומחה לתחום- לעתים האבחנה לא פשוטה. אבל גם אם יש בקע מאד רטן אין לו הרבה משמעות פרט לכאב, כך שאין מה ״לרדוף״ אחריו בעוד ועוד בדיקות אם לא כואב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך לאור התגובה
משה23/11/2018שלום,
תודה רבה על התשובה!
האם לא כדאי ללכת לסיטי מהבחינה שאם ימצאו משהו אז אוכל לדעת שיש משהו ולברר איך להתנהג עם זה (איזה התעמלות או תנועות להמנע למשל) וגם שיהיה למעקב?
כמו כן - האם סיטי בטן כולל מפשעות? וגם - אני משער שבבטן יש אינספור דברים שיכולים לא להיות תקינים - המאבחן בודק את כל הדברים בכל האיברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין הרבה טעם לעשות בדיקה רק בשביל לספק את הסקרנות.
ד''ר דני רוזין23/11/2018אנחנו בוחרים בדיקה לפי הסיכוי שהיא תעזור באבחנה (הסיכוי פה נמוך), לפי ההשפעה שלה על המשך הטיפול (הסיכוי שתצטרך התערבות כעת נמוך), ולפי תופעות הלואי של הבדיקה עצמה (קרינה).
בהיגיון שלך אפשר לקחת את כולם לסיטי, כמעט תמיד ימצאו ״משהו״, יותר אנשים יסבלו מזה (כולל פעולות מיותרות) מאשר ירוויחו משהו מבחינה בריאותית.
לפי התיאור הסיכוי שיש שם משהו מסכן הוא נמוך מאד, עברת כבר אולטרסאונד, תמשיך בחיים הרגילים ואם משהו יתעורר תחזור לבירור בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)