התכווצות שרירים חריגה בבטן העליונה

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• התכווצות שרירים חריגה בבטן העליונה
    גיא
    10/12/2018

היי,

מזה כשנה וחצי לפחות, בעת התמתחות לאחר ישיבה ממושכת או התכופפות, לעיתים הייתי חווה התכווצות שרירים חריגה בבטן העליונה, שלא הייתה מרפה אלא לאחר מס' דקות. זה היה קורה אחת לכמה זמן.

לאחרונה שמתי לב שבעת אימון בטן - לאחר סט אחד של כפיפות בטן, ההתכווצות החריגה מופיעה (לפרק זמן קצר מהפרצים הספונטניים שהיו קורים פעם ב..).

יש לציין כי תקופה ארוכה לא אימנתי את הבטן ישירות בשל התופעה הזו, ובאופן כללי אני מאוד בכושר ולא נמצא באימון יתר (מאמן כושר בהכשרתי).

הלכתי לייעוץ וצילום אולטרסאונד ולא עלו ממצאים.
    אני לוקח תוסף מגנזיום במטרה לסייע בעניין, אך לא נראה שהדבר עוזר במיוחד. אני לא צורך מוצרי חלב (לאחרונה חזרתי), אז אני לא מקבל מספיק סידן להערכתי, אבל דווקא הייתי מצפה שזה יגרור את התופעה ההפוכה, בהינתן שאני לוקח מגנזיום.

מה ניתן לעשות כדי לברר את העניין?

בתודה רבה מראש,

גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצטער, לא בתחום ידיעותי והכשרתי. מציע להתייעץ עם רופא ספורט.

ד''ר דני רוזין
    10/12/2018

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוחחתי עם רופא ספורט והוא הציע לי להתייעץ עם כירורג

גיא
    10/12/2018

קודם כל תודה על המענה המהיר!

שנית, שוחחתי עם רופא ספורט והוא הציע לי להתייעץ עם כירורג ציין שדברים באזור הבטן הם לא בתחום ההתמחות שלו :/

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שאתה מתאר זה בתחום הפיזיולוגיה, ומבוסס על תחושה.

ד''ר דני רוזין
    10/12/2018

בכירורגיה עוסקים לרוב בבעיות מבניות (כגון בקע), וזה ממש מחוץ לתחום.
    אולי רופא בתחום נוירולוגיה שמתמחה בבעיות שרירים יוכל להסביר במה מדובר. או אולי מומחה בפיזיותרפיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על ההכוונה :) שבוע טוב שיהיה!

גיא
    10/12/2018

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו