מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- הפרדות שרירים ובקע טבוריטל09/03/2019
שלום,
במהלך 2016 עברתי ניתוח בקע טבורי, עקב תחושה של בקע חוזר ואי נוחות נגשתי לרופא המנתח לביקורת, ולטענתו "אולי" חזר הבק ו"אולי" שומן נכנס בדופן ואולי ואולי וכו'. לכן נגשתי לחוו"ד נוספת ובמהלך הבדיקה נאמר לי שאכן יש לי בקע טבורי 2.5 ס"מ אך הבעיה העיקרית הינה הפרדות 6X27 ס"מ. הוצע לי לבצע ניתוח אנדוסקופי בשיטת eEHLAR glue. מבדיקה (בעיקר ברשת) נראה כאלו יש רק מנתח אחד שמבצע זאת, ובכלל בארץ אין הרבה נסיון. אשמח לדעת האם ישנם רופאים נוספים המבצעים ניתוח זה? מה היתרונות והחסרונות של השיטה? מהן החלופות האחרות? מהי הבדיקה העדיפה כגון אולטרסאונד הדמיה וכו' הטובה ביתר לאבחון הבעיה? האם ניתן להימנע מניתוח?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
יש רופאים נוספים...
ד''ר דני רוזין09/03/2019הרבה ניסיון אין בכלל מכיוון שעדיין ברוב המצבים של היפרדות אין צורך רפואי לנתח. המשמעות היא קוסמטית בעיקרה, יש טענות על יציבות הגוף אבל הן לא מאד מוכחות.
האבחנה בבדיקה גופנית היא די פשוטה, לא תמיד חייבים בדיקת עזר אבל אולטרסאונד וסיטי לעתים עוזרים באיבחון ובתיכנון.
את מזכירה ראשי תיבות של השיטה, אבל יש עכשיו שפע של ראשי תיבות חדשים לשיטות די דומות, כל מי שמתאר ואריאציה ישר מדביק לזה שם ״יחודי״. החלק של הדבק הוא בעיקר גימיק, לא שזה רע אבל לא מוכח כעדיף על שיטות קיבוע אחרות או המנעות בכלל מקיבוע היות והרשת ממילא מתאחה לרקמות.
זה תחום שבו תשמעי דיעות שונות וסותרות... ככלל אני לא ממליץ לרוץ לניתוחים חוזרים ולהתפתות להבטחות של חידושים, אבל אם באמת מאד מפריע ומגביל אותך תתייעצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)