נגע בטחול.איזו הדיה אבחנתית יותר?

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• נגע בטחול.איזו הדיה אבחנתית יותר?
    נחמן
    30/07/2019

שלום,דוקטור!
    רציתי לדעת איזו בדיקה מבחינת הכירורג מהימנה יותר.
    עשיתי לפני שבועיים אם אר אי עם חומר ניגודי ונמצא נגע בטחול בגודל 13 מ"מ.לפני שבוע נעשה לי ביטי ללא חומר ניגודי ונמצא נגע היפודנסי בטחול בגודל 20 מ"מ.
    לאיזו בדיקה להאמין?איזה נגע זה?בסיטי של 2016 הוא היה בגודל של 17 מ"מ.בסיטי של 2013 רק 5 מ"מ.איך מאבחנים את הממצא במקרה הזה?
    האם על ידי ביופסיה?
    תודה.
    נחמן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• המדידה לא מאד מדוייקת ביחוד אם זה לא נגע לגמרי עגול,

ד''ר דני רוזין
    30/07/2019

ויכולה להיות שונה בין בדיקות הדמיה שונות. הכל במסגרת הסביר- כמון שלא פער של בין 1 ס״מ לחמישה...
    חשובים גם המאפיינים המתוארים בהדמיה שנותנים רמזים על המהות.
    ניתן אמנם לדגום במחט ביופסיה, אך נגע קטן פחות מ-2 ס״מ שידוע לפחות שש שנים וגדל לאט מאד הוא לא מדאיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועוד שאלה

נחמן
    30/07/2019

דוקטור רוזין,תודה לך על עזרתך והרגעתך.מכיוון שרדיולוג לא תרח לעשות השוואה רציתי לדעת האם קשרית באגן מימין עד 1.4 ס"מ ובלוטות קטנות במזנטרי של מעי דק בבטן ימין ובלוטות עד 1.5 ס"מ בשרשרת הכסל החיצונית-הם שלושת התיאורים של אותו המקום רק במילים שונות?
    רופא המשפחה שלי חולה ואני די מוטרד מתוצאות הסיטי שלי.
    אשמח להבהרה.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזנטריום של המעי הדק היא מקום נפרד, הבלוטות לאורך

ד''ר דני רוזין
    30/07/2019

שרשרת הכסל יכולות להתייחס לאותה קשרית שתוארה באגן (זה לאורך כלי הדם באגן שמובילים לרגל).
    אף אחד מהממצאים לא נשמע ממש בעייתי, אבל כמובן שצריך לדעת את התשובה המלאה, להסתכל על הצילומים זה מול זה, וביחוד לדעת למה נעשו הבדיקות ומה ההקשר הקליני- כי מאד שכיח בהדמיות למצוא ממצאים חסרי משמעות שפשוט מתוארים כי הם שם, וצריך לדעת מה משמעותי ומה לא- בשביל זה צריך ידע וניסיון ולא סתם יכולת לקרוא טקסט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ענקית!!!

נחמן
    30/07/2019

עזרתך תורמת ומרגיעה. שיהיה לך המון הצלחה!
    נחמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו