מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ניקוז אבצס לאחר אפנדציט שהתפוצץlv29/11/2019
שלום,
אני כחודש לאחר ניקוז אבצס בעקבות אפנדיצט שהתנקב. גודלו של האבצס היה 7 ס"מ. אני עדיין עם נקז שמפריש כ25 cc ליממה (תוכן מוגלתי-עכור). כרגע אני בבית למרות שהתעקשתי שיאשפזו אותי ויטפלו במקרה כמו שצריך ויבינו מדוע עדיין הנקז ממשיך להפריש! השבוע ביצעתי בדיקת ct חוזרת שיצאה תקינה. לפני יומיים הייתי בביקורת, שלחו אותי הביתה חוץ מבדיקת קולוסקופיה בעוד שלושה שבועות לא נתנו לי לעשות שום בדיקה לברר מדוע עדיין יש מוגלה!! אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות ולמי לפנות. מפחדת שהמצב יחמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
זה אמנם קצת זמן ארוך אבל אם אין מדדי דלקת (חום, בדיקות דם) ואין כאבים,
ד''ר דני רוזין29/11/2019והסיטי תקין, אז אין מה לדאוג, זה עניין של סבלנות. לעתים הנקז עצמו גורם לגירוי והפרשה, ובשלב מסויים פשוט מוציאים אוצו אם אין שארית אבצס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין חום, אך בבדיקות דם כן יש מדדי דלקת.
Lv29/11/2019הם נמוכים משמעותית בהשוואה למדדים לפני הניקוז. האם זה מצב תקין? זה מאוד מלחיץ כי כרגע יש לי דלקת בגוף אך היא אינה מטופלת בשום צורה (הפסיקו לי את האנטיביוטיקה).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
צריך להבחין בין מונחים- דלקת וזיהום. יש עדיין שאריות דלקת,
ד''ר דני רוזין29/11/2019שזו תגובת הגוף הנורמלית, והיא בשיפור הדרגתי. הזיהום, לאחר טיפול אנטיביוטי, וניקוז, ובנוכחות סיטי ללא שארית אבצס, ככל הנראה כבר חלף או בשליטה מספקת למנגנוני החיסון של הגוף להמשיך את הפעולה. אנטיביוטיקה נותנים לרוב לזמן מוגבל, לעזור למנגנוני ההגנה של הגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!!!!
Lv29/11/2019אז מה שצריך לעשות זה לחכות בסבלנות עד שהגוף יתגבר על כל הבאלאגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות נוספת
Lv06/12/2019שלום,
לפי בדיקות הדם הדלקת עברה לחלוטין. אך הנקז עדיין מפריש כ15 CC נוזל עכור בצבע אדום-חום בעל ריק חזק מאוד (הריח החזק התחיל אתמול בבוקר). מה עליי לעשות? מה ההפרשות האלה יכולות להיות?
התקשרתי למחלקה הכירוגית בה נותחתי, שם הנחוו אותי לפנות לרופא משפחה(הוא כבר ראה את הנוזל ואמר שאינו יודע מה זה).
מכיוון שקופות החולים אינם פתוחים בשישי-שבת, האופציה היחידה היא לפנות למיון. יש לציין שאין לי חום ואני מרגישה טוב. האם עליי לפנות למיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
אין חובה לרוץ למיון אם מדדי הדלקת חלפו ואת מרגישה טוב
ד''ר דני רוזין06/12/2019מצד שני לעתים הפרשה חומה עם ריח רע יכולה להעיד שנשאר עדיין חור קטן בתוספתן שמזין את ההפרשה. בכמויות כאלה קטנות אין צורך בהתערבות מיוחדת ולרוב זה נסגר לבד. לעתים כשהכמות קטנה פשוט מוציאים את הנקז ונותנים לזה להחלים. מציע שתקבעי ביקור במרפאה של המחלקה בה אושפזת כדי לשאול את כל השאלות האלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה גדולה על התשובה המהירה!
Lv06/12/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההוצאת הנקז
Lv16/12/2019שלום,
אתמול בצהריים הוציאו לי את הנקז. כחצי שעה לאחר ההוצאה התחילו לי כאבים במותן תחתונה צד ימין ומותן תחתונה צד שמאל(הכאבים הרבה יותר משמעותיים בצד השמאלי). בנוסף, מרגישה את כל אזור חלל הבטן ומעט מתקשה ללכת (כאבים מתגברים בהליכה לעומת שכיבה). אני תוהה האם הכאבים אמורים להדאיג אותי. עוצמת הכאבים נסבלת אך יש לציין שיש לי סף כאב גבוה מאוד. אין לי חום. האם עליי לפנות למיון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)