שאלה לד"ר - מהי הבעיה ומה ניתן לעשות?

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• שאלה לד"ר - מהי הבעיה ומה ניתן לעשות?
    נטלי
    25/02/2020

שלום ד"ר,
    בת 31. לפני שנתיים הגעתי למיון עם כאב בטן נוראי שהיה בעיקר בחלק העליון של הבטן .אפיגסטרי. כאב זה לווה בבחילות נוראיות ועליה של טעם נורא מהבטן.
    בבדיקת הדם היו לי ast-54 ליקוציטים 14.86 ניטרופילים 12.13 ולימפוציטים 1.74 בזמן שהותי במיון היה לי דופק גבוה ולחץ דם גבוה.
    בדיקת ct בטן הראתה מעיים דקים צמודים לבטן שמאלית - בקע טרנסמזנטריאלי ללא חסימה
    שחלה שמאל עם נגעים היפודנסים 40*55 ממ
    כל השאר תקין.
    אושפזתי לכמה ימים שבמהלכם בדיקות המעבדה היו תקינות.
    מאז היו לי עוד התקפים כאלה. בבדיקות דם בחדר מיון היו עליה בליקוציטים ועליה בעמילאז (104).
    עשיתי אולטראסאונד כיס מרה שיצא תקין וגסטרוסקופיה שיצאה תקינה.
    לפני כמה ימים היה ל שוב התקף כזה - כאבי בטן חזקים ביותר שמעירים מתוך שינה יחד עם טעם מר שעולה). למחרת ההתקף עשיתי בדיקת דם והערכים שלא יצאו תקינים הם ליפאז -16 (הטווח הוא בין 21-67) ועמילאז 101. (הטווח הוא בין 28-100). למה ערך הליפאז נמוך? על מה זה יכול להעיד? האם זה יכול להיות מסוכן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליפאז תקין. ערך נמוך הוא חסר משמעות. זה כמראה מעיד שמקור העמילן אינו בלבלב

ד''ר דני רוזין
    25/02/2020

בכל מקרה אם יש כאבים חוזרים וחשד לבקע פנימי יש לשקול ניתוח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תשובתך.ושאלה נוספת

נטלי
    25/02/2020

תודה רבה על תשובתך ד"ר.
    יכול להיות שמקור ההתקפים הוא הבקע? והאם האבחנה שראו ב ct בטן -מעיים דקים צמודים לבטן שמאלית - בקע טרנסמזנטריאלי ללא חסימה היא אבחנה מוכרת? הייתי אצל מספר רופאים שלא יודעים ולא מבינים את האבחנה הזאת.
    מה הכוונה שמקור העמילן הוא לא מהלבלב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט- משהו מוכר אם כי לא שכיח ויכוח לגרום להתקפי כאבים ואף חסימת מעי.

ד''ר דני רוזין
    25/02/2020

עמילז (לא עמילן) הוא אנזים שמקורו בלבלב ולכן לרוב כשעולה זה מעיד על דלקת לבלב אבל יכולה להיות עליה גם מעקב בעיית מעי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו