קרוהן- כאב בבטן שמאלית עליונה

מנהל הפורום

ד``ר דני רוזין
ד"ר דני רוזין
לקביעת תור אצל ד"ר דני רוזין ללא פרסום בפורום

• קרוהן- כאב בבטן שמאלית עליונה
    דור
    28/11/2020

שלום, בן 26 ברקע קרוהן קל/בינוני שאובחן בשנת 2017.

מזה שלוש שנים אני סובל מכאב בבטן שמאלית עליונה, וב5 חודשים האחרונים אני מרגיש שהכאב הזה מקרין לגב שמאל, בגובה הצלעות התחתונות, בגב.

*לעיתים מרגיש תחושת אי נוחות וכבדות בבטן שמאלית עליונה, תחושת הכאב ואי הנוחות מתגברת בשכיבה על בטן שמאל, ואם אני שם את כף היד על אזור הבטן השמאלי בזמן שכיבה, הכאב מוקל (מאוד מוזר שזה גורם הקלה).
    *אני חושב שהכאב אולי קשור גם ליציאות ולארוחות, ומתגבר בזמן החמרה בקרוהן.
    *הכאב מתגבר לעיתים בזמן הליכה ובסיבובים חדים, ובזמן נשיפה.
    אני חושב שהמקום הכואב בבטן הוא splenic flexure, וקראתי שלעיתים נדירות יכול להיות באזור זה splenic flexure volvulus, כמו כן קראתי שגם יכול להיות לעיתים נדירות באזור זה הרניה.

נשלחתי לבצע לפני כ5 חודשים בדיקת MRE ללא גדוליניום כדי לברר מעורבות קרוהן במעי דק, לא התייחסו כל כך למעי הגס כי פרוטוקול הבדיקה יועד בעיקר למעי הדק, אך ציינו בקשר למעי הדק: "קשריות לימפה מזנטריאליות בולטות בבטן ימנית תחתונה ובבטן שמאלית עליונה לא מוגדלות על סמך מדידת קוטרן, יתכן ריאקטיביות"

נשלחתי לCT בטן עם חומר ניגוד בזריקה ושתיה, אך אני חושש מהקרינה בגלל שבעבר כבר עשו לי CT בטן פרוטוקול אבנים בכליות, וגם מיפוי עצמות (יש לי דלקת מפרקים גם).
    אני מאוד אודה לך אם תחווה את דעתך בעניין, האם הכאב שאני מתאר על כל צורותיו(מתגבר בשכיבה על הבטן,תחושת כבדות,מוקל אם אני מניח את כף היד בשכיבה על הבטן)+ההקרנה לגב שנוספה בחודשים האחרונים- יכול לכוון לבעיה כמו splenic flexure volvulus או בקע פנימי באותו אזור? או אולי בעיה בלבלב? או בעליה?
    הכאב הזה מפריע לי מאוד, ולא מוצא חן בעיני שהוא גם מקרין לגב, כי גם בגב אני מרגיש בעיה של איבר פנימי כלשהו.
    תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בקרוהן הסיבה השכיחה לכאבים היא מעורבות קטע מעי, דק או גס, במחלה באיזור הכאב,

ד''ר דני רוזין
    28/11/2020

וקצת לא לעניין לחשוב על אבחנות -סופר נדירות, ועוד לסרב לבדיקה שיכולה לאמת או לשלול אותן.
    מצד שני גם תסביב וגם בקע נראים בקלות ב-MRE, וגם בסיטי הישן שעשית, כך שאם זה לא צויין אז זה די שולל את העניין (אפשר לעבור שוב על הצילומים בשאלה ספציפית).
    ככלל- ״התייצגות נדירה של בעיה שכיחה היא עדיין לאין ערוך יותר שכיחה מהתייצגות שכיחה של בעיה נדירה״...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, והאם בדיקת us מעי דק וגס גם יכולה לשלול תסביב ובקע באזור?

דור
    29/11/2020

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מכיר בדיקת אולטרסאונד מעי דק וגס. אבל סיטי שולל

ד''ר דני רוזין
    29/11/2020

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על הכל, עוד שאלה ברשותך

דור
    30/11/2020

ביצעתי היום US בטן ובפענוח נכתב כי הטחול מוגדל 13.6 ס"מ, כמו כן כבד אינו מוגדל, מרקמו מעט שומני.
    האם לדעתך יש צורך בבירור הטחול המוגדל, והאם הגודל של הטחול יכול להסביר את התלונות שלי?
    בדיקות דם ברקע: איירון נמוך יחסית 63, המוגלובין נמוך 12.20, והפטוגלובין נמוך 47, פריטין 49 אבל לפני כמה חודשים היה 6.49
    מודה לך שוב על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטחול מוגדל קלות, לא בטוח שזה בכלל משמעותי, לא מסביר את הכאב

ד''ר דני רוזין
    30/11/2020

לגבי הבדיקות- חריגות קלות, אולי קשור לקרוהן, כדאי לשאול את רופא הגסטרו לדעתו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו