מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- תו אות בדיקת MRI עקב כאבים לאחר ניתוי בקע טבורירינה02/03/2021
ד"ר שחטם וברכה!
לפני שנתיים וארבעה חודשים עברתי ניתוי לפרסקופיה לאנדומטריוזיס, וכתוצאה מכך נוצר בקע טבורי.
לפני שנה וחודשים עברתי ניתוח לפרסקופיה לתיקון בקע טבורי והפרדות שרירי הבטן.
יש לציין שאני כבר שנתיים וחצי סובלת מכאבים חזקים ונשנים באיזור המנותח . זה קורה לעיתים קרובות ולא משנה באיזה תנוחה אני נמצאת.
לפני שבוע וחצי ביצעתי בדיקת MRI להלן הממצאים:
איזור קטן של שינויי סיגנל קלושים, לא הומוגניים, נראה תת עורי בדופן הבטן האמצעית, בגובה הטבור כ- 5 ס"מ משמאל לקו האמצע, אולי שינויים פוסט חבלתיים.
שאלותיי הם:
1. מה המשמכות של הממצא הנ"ל?
2. האן ממצא זה דורש התערבות ניתוחית?
3. לאיזה רופא עליי לפנות להמשך טיפול?
בברכה מרובה,
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
למעשה אין פה ממצא ברור חוץ ממה שנראה כמו שינויי הצטלקות לאחר ניתוח
ד''ר דני רוזין02/03/2021אם אין ממצא ברור בבדיקה (גוש רגיש למשל) אז אין מה לנתח, אפשר להעזר במרפאת כאב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתו אות בדיקת MRI עקב כאבים לאחר ניתוי בקע טבורי
רינה02/03/2021ד"ר שלום וברכה!
ראשית, תודה רבה על תגובתך המהירה.
שנית, אני לפני חצי שנה ביצעתי סונר של דופן הבטן התגלה ממצא של היפרדות שרירי הבטן בגובה מעל הטבור באורך 4.1 ס"מ.
כמו כן לפני חודשיים הייתי במרפאת כאב וביצעתי זריקה של סדרואידים באיזור הטבור אך לא עזרה כלל.
שאלותיי הם:
1. האם הממצא שאינו ברור יכול להתאים להפרדות שרירי הבטן?
2. אם כן , האם הפרדות שרירי הבטן הינו מקור הכאב???
3. האם ההיפרדות הנ"ל דורשת התערבות ניתוחית???
בברכה מרובה,
רינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
הפרדות אמורים לראות ב-MRI האם זה הוזכר?
ד''ר דני רוזין02/03/2021ככלל היפרדות לרוב אינה כרוכה בכאב ואינה מחייבת ניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)