מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- אבצס פילונידלי שיטות וטיפוליםנחום04/02/2022
שלום ד"ר ותודה על המענה ותפעול הפורום,
לפני כשבועיים פניתי לרופא המשפחה עקב כאב חזקים ונפיחות גדול אך מורגשת רק במישוש ולא במבט, באיזור עצם הזנב.
הרופא איבחן אבצס פילונידלי, ומשום שזו פעם ראשונה החליט לטפל באוגמנטין ומשחה אנטיביוטית למשך שבוע.
הטיפול עזר מאוד וכעת ללא כאבים כלל אך נשארתי עם מספר שאלות:
1. השאלה העיקרית שממש מטרידה אותי כל יום - קראתי שבמידה וזה יחזור אצטרך לעבור ניתוח כריתה הכולל חודש במיטה (!)
עבורי זה סיוט ואני נורא מפחד מהמצב הזה.
האם זה באמת תמיד המצב או שקיימות שיטות אחרות לטפל במצב? אם כן מה הן ועד כמה נפוצות בארץ? מה משך ההחלמה בשיטות האחרות, האם יש שיטות שלא מדובר על מספר שבועות? רק אבהיר - כשאני שואל על החלמה הכוונה מבחינתי לחזור לפעילות ספורטיבית.
2. האם החור הקטן )דרכו נכנסות השיערות) צפוי להסגר? במידה ולא, מלבד שמירה על היגיינה, כיצד ניתן למנוע הדלקה של האיזור?
3. אני שבוע לאחר הטיפול באנטיביוטיקה, אין כאב אך נותרה נפיחות נוקשה, קטנה בהרבה מזו שהייתה בהתחלה אך עדיין מורגשת במישוש - האם צפויה להעלם? במידה ולא תרד הנפיחות האם עליי לפנות לכירורג?
4. האם כל עוד אין כאב אפשר להתעלם מהמצב או שחובה לגשת לניתוח אחרת המצב יחמיר?
קראתי את רוב המידע בנושא שמצאתי באינטרנט והוא רב ומגוון, בין היתר תרחישי אימים וניתוחים גדולים ומסובכים בעלי זמני החלמה ארוכים מאוד, אני נלחץ ולא מפסיק לחשוב על כך. אשמח לתשובה מפורטת ככל הניתן.
שוב תודה רבה על עבודת הקודש ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 
הנטיה היום המקובלת אצל הרבה מנתחים היא לבצע ניתוח קטן בהרדמה מקומית של כריתה מוגבלת של הפתח עצמו וניקוי מתחתיו
ד''ר דני רוזין04/02/2022ההחלמה והחזרה לפעילות הרבה יותר קלים ומהירים לעומת ניתוחי הכריתה הגדולים, יש אחוז מסויים של הישנות שניתנת לטיפול. בצורה דומה, אם צריך.
סינוס קטן שלא מפריע אפשר להשאיר אבל אם כבר היתה דלקת ונשאר גוש דלקתי סביר להניח שכדאי לנתח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על המענה המהיר לשאלתי
נחום04/02/2022תודה רבה על המענה המהיר ד"ר
הרגעת אותי מאוד!
נקווה לטוב ושלא נצטרך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)